Slovenija
21646 ogledov

Toliko snega bo ponoči zapadlo pri vas

Sneg Epa
Pred nami je zimska noč, snežne padavine bodo po vsej državi razen na Primorskem. Koliko ga bo zapadlo pri vas?

Zvečer in ponoči se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije spustila do nižin, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Na Neurje.si nadaljujejo, da večje pošiljke snega ni pričakovati. "Večinoma bo zapadlo od pet do 15 centimetrov dokaj mokrega snega. V višjeležečih krajih pa lahko ponekod zapade od 20 do 30 centimetrov snega, ki bo z višjo nadmorsko višino vse bolj suh in puhast," objavljajo in dodajajo, da bi se lahko sneg, kjer ga bo zapadlo nekaj več, obdržal do božiča. 

Vremenoslovci z Arsa komentirajo decembrsko vremensko dogajanje in dodajajo, da bo letošnji začetek zime s snegom, ki ga bomo deležni še do jutri zjutraj, marsikje prehitel lansko celotno zimo.

"Snežilo bo povsod razen na Primorskem. Največ snežnih padavin bo na jugu Slovenije, najmanj pa v Pomurju in Podravju. Po nižinah bo v notranjosti Slovenije do jutri dopoldan zapadlo od 5 do 15 cm mokrega snega. Največ ga bo na jugu Slovenije, najmanj pa na severu. Snežne odeje ni pričakovati v Pomurju in ponekod v Podravju ter seveda na Primorskem. Bolj zimsko bo v višjeležečih krajih. Nad okoli 500 m nadmorske višine bo v južni polovici Slovenije zapadlo od 20 do 30 cm snega, na severu Slovenije pa večinoma od 10 do 20 cm," medtem napovedujejo tudi na portalu neurje.si.

Jutri zjutraj bodo padavine povsod ponehale, najpozneje na jugu države. Večinoma bo oblačno, popoldne se bo ponekod v zahodnih krajih delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem od 1 do 6, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V nedeljo bo deloma sončno, ponekod na vzhodu bo občasno več oblačnosti. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V ponedeljek bo na zahodu zmerno od pretežno oblačno, v osrednjih in vzhodnih krajih bo deloma sončno.

Sneg | Avtor: Epa Epa

Predvidevanja do sobote, 23. decembra

"Naši kraji bodo večji del prihodnjega tedna pod vplivom območjem visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte bodo potovale čez srednjo Evropo in le malo vplivale na vreme pri nas. V drugi polovici tedna bo v višinah dotekal toplejši zrak," vremensko sliko za prihodnje dni navajajo na Arsu.

Dodajajo, da od ponedeljka do sobote kaže na delno jasno in suho vreme, predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Razmeroma hladno bo.

Zima, sneg, mraz, led Vreme Slovenija Ali bo božič bel?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.