Slovenija
10865 ogledov

Tonin daje vladi čas do maja

Matej Tonin Saša Despot
Vlada testira potrpežljivost ljudi in ne zmogljivosti zdravstva, ocenjuje predsednik NSi Matej Tonin.

Stranka Nova Slovenija v Celju na programski konferenci z naslovom Vsem dostopno javno zdravstva razpravlja o prenovi zdravstvenega sistema. Stranka NSi je že sredi januarja predstavila paket rešitev za vsem dostopno javno zdravstvo. Ob predstavitvi je predsednik stranke Matej Tonin dejal, da bi z devetimi točkami rešili slovenski zdravstveni sistem. 

"V Sloveniji imamo vrhunske strokovnjake in predane zdravstvene delavce. Žal pa imamo katastrofalno organiziranost sistema, kar je ključen problem našega zdravstva," je danes dejal Tonin. "Od vlade že nekaj časa pričakujemo zakonske predloge za prenovo zdravstva. A čas nezadržno teče. Zato napovedujemo: če do maja letošnjega leta ne bo resnih premikov, bomo v NSi v mesecu maju začeli vlagati naše zakonske predloge," je napovedal. V nedogled namreč niso pripravljeni čakati.

Po njegovem je vlada napovedala stresni test zdravstvenega sistema, da pa v resnici testira potrpežljivost ljudi. Dovolj je tega, je dodal. 

Na konferenci je predloge NSi predstavil vodja strokovnega odbora za zdravstvo NSi Matjaž Trontelj, ki je povedal, da mora biti zdravstvo učinkovito in sodobno. V središče želijo postaviti pacienta. "Naš skupni cilj je pravočasna in kakovostna zdravstvena obravnava prebivalstva ter strokovno in motivirano zdravstveno osebje. V času družbenih sprememb je potrebno zdravstveni sistem prilagoditi sodobnim izzivom z uvedbo naprednih digitalnih rešitev," je povedal Trontelj. 

Poleg Trontlja so svoje poglede na zdravstvo predstavili še prof. dr. Metka Zorc, primarij dr. Andrej Šikovec, podpredsednik Zveze organizacij pacientov Slovenije Franci Gerbec ter zdravnik, specialist infektologije Federico V. Potočnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • jezero 16:24 12.marec 2023.

    Daleč je prilezel človek s tako možgansko kapaciteto! Zelo daleč.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 12:40 12.marec 2023.

    Prdec komarja v vetru 🤣🤣🤣

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 12:34 12.marec 2023.

    Če bi Tonin padel iz višine svojega ega na nivo inteligence , ki jo ima v glavi se sigurno ubije , kaj ubije , splošči se kot palačinka.