Slovenija
245 ogledov

Tonka ni bila žrtev krivolova

Zobovje Tonke
1/2
SloWolf
DNK analiza je pokazala, da volkulja Tonka ni umrla zaradi krivolova, pač pa je bila ona tista volkulja, ki je poginila v trku z avtomobilom junija lani.

Do ugotovitve so prišli sodelavci projekta SloWolf z genetskimi analizami zbranih vzorcev. "Na naše veliko presenečenje se je izkazalo, da se DNK volkulje, ki je junija 2013 poginila ob trku z avtomobilom in je imela v maternici sedem zarodkov, 100 % ujema z DNK telemetrično spremljane volkulje Tonke. Ujema pa se tudi z nekaj drugimi neinvazivnimi vzorci, ki so bili zbrani med septembrom 2012 in junijem 2013," je dejal Tomaž Skrbinšek iz projektne skupine.

Prerezano ovratnico volkulje Tonke so našli septembra leta 2012 v bližini vasi Selce, zaradi domnevnega krivolova pa so sprožili kriminalistično preiskavo.  Za zdaj še niso ugotovili, kako je izgubila ovratnico, "vendar pa je raven rob na obeh koncih nosilnega traku ovratnice ob najdbi in pregledu domnevno kazal na poškodbe ovratnice z nožem". 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.