Slovenija
50 ogledov

Tonka ni bila žrtev krivolova

Zobovje Tonke
1/2
SloWolf
DNK analiza je pokazala, da volkulja Tonka ni umrla zaradi krivolova, pač pa je bila ona tista volkulja, ki je poginila v trku z avtomobilom junija lani.

Do ugotovitve so prišli sodelavci projekta SloWolf z genetskimi analizami zbranih vzorcev. "Na naše veliko presenečenje se je izkazalo, da se DNK volkulje, ki je junija 2013 poginila ob trku z avtomobilom in je imela v maternici sedem zarodkov , 100 % ujema z DNK telemetrično spremljane volkulje Tonke. Ujema pa se tudi z nekaj drugimi neinvazivnimi vzorci, ki so bili zbrani med septembrom 2012 in junijem 2013," je dejal Tomaž Skrbinšek iz projektne skupine.

Prerezano ovratnico volkulje Tonke so našli septembra leta 2012 v bližini vasi Selce, zaradi domnevnega krivolova pa so sprožili kriminalistično preiskavo .  Za zdaj še niso ugotovili, kako je izgubila ovratnico, "vendar pa je raven rob na obeh koncih nosilnega traku ovratnice ob najdbi in pregledu domnevno kazal na poškodbe ovratnice z nožem".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.