Slovenija
26 ogledov

Top ponudba za super poletje!

Slovenske železnice
1/5
Slovenske železnice
Predstavljamo vam 5 izletov, ki ponujajo obilo priložnosti za potepe in raziskovanje. Če boste za pot izbrali vlak, se vam lahko zgodi cel film!

Na vlaku se spletajo zgodbe in nova poznanstva, utrjujejo se prijateljstva, premikanje nam menda celo sproži kreativnost in dobro razpoloženje. Slovenske železnice te peljemo na avanturo.

  • Doživite pogostitev v restavracijskem vagonu, se peljite mimo Blatnega jezera, Veszprema, v Budimpešto, mesto ob bregovih Donave, polno mostov in tradicionalnih madžarskih gostiln – čard.

            Budimpešta: že od 19 € naprej.

  • Morda vas bolj navdušuje vonj morja in boste izbrali jadransko Nico – Opatijo, ki vedno znova preseneti s svojo svetovljansko dušo. Potujete lahko z do 30-odstotnim popustom - mladi v skupini 6 ali več potnikov - pa s kar 70-odstotnim popustom. Lahko se zapeljete še nekaj postaje dlje, do Reke.

            Reka: že od 9 €  naprej

  •  Izberite za izlet hrvaško prestolnico Zagreb. Med Ljubljano in Zagrebom vozijo kar štirje direktni vlaki na dan. Sprehodite se po starem mestnem jedru ali pa si oglejte živalski vrt, ki je skoraj v središču mesta. Lahko pa nadaljujete pot tudi do živahnega Beograda.

            Zagreb: že od 9 € naprej
            Beograd: že od 25 € naprej

  • Zleknite se v kupe, si v Gradcu privoščite potep in kavo s smetano ter nadaljujte potovanje do Dunaja.

            Dunaj: že od 29 € naprej

  • Z nočnim vlakom skočite iz Ljubljane do Züricha! Švicarska prestolnica ponuja veliko privlačnega - če vas zamika, pa si lahko kupite tudi pravo švicarsko uro. 

            Zürich: že od 29 € naprej

  • Za tiste, ki vas zanima pustolovščina v Sloveniji, priporočamo pot z muzejskim vlakom, ki vozi med Celjem in Podčetrtkom vsako soboto do konca septembra. Z vozovnico za vlak lahko na cilju uveljavljate številne popuste. Med drugim tudi do 50 % cenejše kopanje v Termah Olimia.

           Muzejski vlak: povratna vozovnica Celje-Podčetrtek za 14,60 €
 
Več namigov za potovanja najdete na spletnem naslovu www.slo-zeleznice.si, na plačljivi tel. številki 1999 ali na vseh večjih železniških postajah.