Slovenija
57 ogledov

Toplek odhaja, Drobnič prihaja

Toplek, ki je Talum neprekinjeno vodil vse od leta 1984, je odstop utemeljil kot Žurnal24 main
Nadzorni svet kidričevskega Taluma je sprejel odstop dolgoletnega predsednika uprave Danila Topleka in na njegovo mesto že imenoval Marka Drobniča.

Drobnič je bil doslej pomočnik predsednika uprave, v dvanajstih letih, odkar je zaposlen v družbi, pa je dokazal, da je sposoben in pripravljen sprejeti in uspešno izvajati najzahtevnejše in najodgovornejše naloge, so sporočili iz družbe.

Toplek je ves čas svojega vodenja družbe uspešno krmaril med različnimi strujami in se kljub odkritemu simpatiziranju z levo politično opcijo razrešitve s tega položaja ubranil tudi v času prejšnje vlade. V preteklem letu so nanj leteli mnogi očitki o domnevno spornih poslih zaradi tihega lastništva v nekaterih podjetjih, ki so poslovno sodelovala s Talumom. Tako sam kot opravljene revizije so takšne obtožbe zavrgle.

191 milijonov evrov prihodkov
Sicer pa je Talum, ki ga preko večinskega lastnika Elesa obvladuje država, lani ustvaril za skoraj 191 milijonov evrov prihodkov iz prodaje. Poslovno leto je zaključil z dobičkom iz poslovanja v višini dobrih 12 milijonov evrov oziroma s skoraj 600 tisoč evri čistega dobička. Revidirane rezultate je danes potrdil tudi nadzorni svet.

Kot so sporočili iz podjetja, je lanski obseg proizvodnje elektroliznega aluminija znašal 40.177 ton, kar je sicer zgolj 48 odstotkov nazivne zmogljivosti, vendar hkrati za 14 odstotkov več, kot je znašala proizvodnja leto prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.