Slovenija
12 ogledov

Topolánek diktira kongresu SD

Pahor se mudi na večdnevnem obisku na Kitajskem. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Pahor je prestavil kongres SD, da se bo lahko sestal s predsedujočim EU, češkim premierjem.

Namesto 28. marca bo kongres največje vladne stranke en teden prej, 22. marca. Čeprav se je predsedstvo SD sestalo v ponedeljek, so nov datum včeraj sprejemali dopisno. Pahor ima namreč 28. marca premierske obveznosti. Neuradno: sestal se bo s češkim premierjem Mirkom Topolánkom.

Nogomet in univerzijada
Vse se vrti okoli Maribora. Češka nogometna reprezentanca se bo na tamkajšnjem stadionu 28. marca pomerila s slovensko za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2010 v Južni Afriki. Pomembna nogometna tekma je očitno tudi pravi trenutek, da se predsedujoči Svetu EU in Pahor pogovorita. Tudi Hrvaška bo nedvomno na dnevnem redu.
So pa menda kongres največje vladne stranke skoraj preselili iz Maribora. Vzrok: univerzijada, ki jo vlada podpira vse manj. Prav konec marca Maribor od Pahorjevih pričakuje tri milijone evrov za prijavnino.

Tekma treh ministrov

Zanimiva bo tudi tekma pri Pahorjevih. Paradna kategorija za merjenje mišic v stranki sta letos dve moški podpredsedniški mesti. Naskakujejo ju kar trije ministri. Finančnega Francija Križaniča nihče ne šteje za favorita. Starosta SD Miran Potrč naj bi podporo izgubljal, ker ga kmalu vidijo upokojenega. Če bi Potrču vseeno uspelo, ostaja še neusmiljen boj med Patrickom Vlačičem, ki ga mladi želijo za Pahorjevega naslednika, in dosedanjim podpredsednikom Igorjem Lukšičem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.