Slovenija
7907 ogledov

Torkov sneg očitno ne bo zadnji prihodnji teden

Sneg
Prihodnji teden nas čaka sneg, ki bo ponekod pobelil tudi nižine, vremenoslovci napovedujejo že od nedelje. Očitno to ne bo edini dan s padavinami.

Temperature po Sloveniji že padajo; ob 14. uri so na Kredarici namerili 2 stopinji Celzija, v Ratečah 9, ravno tako Slovenj Gradcu, 10 jih imajo v Postojni in na Letališču Lesce, 11 v Novem mestu, Črnomlju, ter na letališčih Jožeta Pučnika Ljubljana in Edvarda Rusjana Maribor.

V Kranjski Gori so razmere že ugodne za umetno zasneževanje, s katerim so že začeli.

Temperature bodo proti koncu tedna padale, vikend bo hladen. V nedeljo se bodo zjutraj ponekod, zlasti na severozahodu Slovenije, temperature spustile tudi do 5 stopinj pod ničlo, dnevne bodo od -1 do 7 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Od ponedeljka naprej bo večinoma oblačno vreme, živo srebro se bo gibalo nekje od -3 do 3 stopinje Celzija, na Primorskem med 4 in 9. Na Arsu pri tem napovedujejo, da se bo v torek precej povečala možnost za padavine. "Trenutno kaže, da lahko sneži tudi po nižinah, vendar je razvoj vremena še dokaj negotov."

Sneg bo pobelil tudi nekatere druge predele Evrope.

Na portalu Ciklon.si dodajajo, da nas očitno čaka daljše obdobje nestabilnega vremena. "Občasno bo tudi snežilo, tako da torkov sneg po nižinah v notranjosti ne bo zadnji naslednji teden. Negativen AO pomeni prisotnost anticiklona nad severnim polom, polarni zrak se bo preselil južneje v zmerne geografske širine. Negativen AO pa negativne anomalije nad Azorskim otočjem in greben v okolici Islandije, torej precej aktivno Sredozemlje z občasnimi padavinami."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • stall 17:50 15.november 2018.

    https://initiativeq.com/invite/B8-g_tfTm Initiative Q is an attempt by ex-PayPal guys to create a new payment system instead of credit cards that were designed in the 1950s. The system uses its own currency, the Q, and to get people to start using ...prikaži več the system once it's ready they are allocating Qs for free to people that sign up now (the amount drops as more people join - so better to join early). Signing up is free and they only ask for your name and an email address.