Slovenija
186 ogledov

"Totalna izmišljotina"

Klemen Boštjančič (Foto: Delo) Delo
Vodstvo Adrie govorice, da bo slovenskega letalskega prevoznika pomagala reševati družba Air India, označujejo za natolcevanja.

"Jaz o tem ne vem ničesar in tudi po mojem vedenju je to totalna izmišljotina," je na vprašanje, ali drži, da naj bi Adrio reševal Air India kot njen strateški partner, odgovoril glavni izvršni direktor Adire Airways Klemen Boštjančič. "Ni mi znano, da bi kakršnikoli razgovori na tem nivoju potekali," je zatrdil.

 

Adria Airways bankam dolguje okoli 80 milijonov evrov, dolg do dobaviteljev pa je 20 milijonov evrov. Nastalo situacijo poskušajo reševati tudi z dokapitalizacijo, ki bi jo opravil nov strateški partner.

 

Povedal pa je, da sta skupaj z izvršnim direktorjem Adrie Robertom Vugo v preteklih mesecih, odkar vodita družbo, opravila razgovore z okoli 10 različnimi letalskimi družbami in jih bosta v naslednjem letu še s 30.

 

 

 "Vsi ti razgovori so bili in bodo z namenom komercialnega sodelovanja, ker mi moramo najti nov posel. Kar se tiče strateškega povezovanja je vlada dala zelo jasno informacijo: objavljen bo razpis, ki bo odprto napisan in se bo nanj lahko prijavil kdorkoli," je izpostavil Boštjančič, omenjanje katerekoli družbe kot Adrijinega strateškega partnerja pa ocenil za "totalna natolcevanja", ki Adrii kvečjemu škodujejo. Je pa res, da so se z Air India pogovarjali o poslovnem sodelovanju, prvi stiki pa so bili spodbudni, dodaja.

 

Da bo Air India rešitelj, so mediji poročali zadnja dva dneva, tudi na podlagi skorajšnjega obiska premiera Boruta Pahorja v tej azijski gospodarski velesili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.