Slovenija
13162 ogledov

Tovornjak zgrmel v globino na parkirišče

Nesreča v Kranju Gasilska reševalna služba Kranj
Trčila sta dva tovornjaka, cesta je zaprta.

"Gorenjski prometni policisti na kranjski obvoznici oziroma cesti, ki vodi mimo nakupovalnega središča na Savskem otoku, obravnavajo prometno nesrečo z udeležbo dveh tovornih vozil," je sporočili Bojan Kos, ki je na kranjski policijski upravi odgovoren za stike z mediji. 

"Po prvih podatkih ne gre za hujšo nesrečo, je pa eno od udeleženih tovornih vozil v nesreči prebilo varovalno ograjo na mostu in zgrmelo v globino na parkirišče," je še zapisal.

"Voznika sta vozila vsak v svoji smeri (eden proti Savskemu otoku, drugi proti Kranju) in sta trčila v ovinku. Po trčenju je vozilo, ki je peljalo po obvoznici navzdol, preko varovalne ograje zgrmelo na desno stran parkirišča pod nadvozom, drugo vozilo, ki je prevažalo hlodovino in ga je voznik vozil po obvoznici navzgor, pa je obstalo na pločniku za pešce ob skrajnem desnem robu nadvoza. V času nesreče je padal dež, cesta je bila mokra in spolzka, okoliščine pa kažejo na neprilagojeno hitrost voznika, ki je vozil po obvoznici navzdol. Voznika sta po prvih podatkih utrpela lahke telesne poškodbe," je obvestilo o nesreči kasneje dopolnila policija. 

Pristojne službe so prazen prostor na nadvozu, kjer  je bila prebita varovalna ograja, začasno zavarovale s pokončnimi tablami in trakom. Cesta je bila zaprta do 12. ure. 

Avgusta predlani skoraj enaka nesreča

Do podobne nesreče je prišlo že avgusta 2016, ko je tovornjak z istega mostu zgrmel 7,5 metra globoko. Kranjska občina je takrat sporočila, da je prometna nesreča resno opozorilo, da državo pozvala, da je treba obvoznico čim prej obnoviti.

Kot je po današnji nesreči pojasnil župan Boštjan Trilar, je ministrstvo za infrastrukturo prošnji prisluhnilo ter obnovo obvoznice Zlato polje uvrstilo v proračun letošnjega leta. "Pogodbo z izvajalcem del je ministrstvo podpisalo 20. oktobra 2017. Kot so nam sporočili z ministrstva, trenutno poteka pridobitev in sklenitev vseh služnostih pogodb. Rok za izvedbo investicije, vredno 1.000.039 evrov, je eno leto po uvedbi izvajalca v delo. Izvajalec del je MarkoMark Nival - Nival Group, d. o. o.," so spročili s kranjske občine. 

Na Mestni občini Kranj upajo, da gre za zadnjo tovrstno nesrečo. Voznike težkih tovornih vozil pa pozivajo, da vožnjo prilagodijo glede na razmere na cesti.

Varnostna ograja pri Doblarju Slovenija Hude nesreče zaradi "jugoslovanskih standardov" varnostnih ograj
Komentarjev 3
  • Lavdan 11:30 01.februar 2018.

    Cesta je stara 45 let, klanec in ovinek. Hitrost kamionov bi morali omejiti na 30 km na uro. Sreča da spodaj ni bilo nikogar.

  • McClain 11:18 01.februar 2018.

    še ene 5 kamionov pade na istem mestu v luknjo in na ministrstvu za promet bodo naročili študijo za 500.000 evrov kako cesto popravit