Slovenija
66 ogledov

Tovornjaki na dvorišču

Bruno Moškon je voznika avtodvigala opozoril, da se vozi po cesti, kjer se ne bi Žurnal24 main
Prebivalci Trate pri Škofji Loki so zaskrbljeni zaradi povečanega števila tovornjakov, ki do gradbišča nove industrijske cone dostopajo skozi središče vasi.

"Skozi vas vozijo, pa ne bi smeli," je prepričan domačin Bruno Moškon in se sklicuje na dogovor z loško občinsko upravo, po katerem naj bi izvajalci do gradbišča vozili po cesti Trata Meja. Občina je tak dogovor z izvajalci potrdila, vendar zatrjuje, da se dogovora držijo.

 

Petnajst

tovornjakov na uro je v soboto na cesti skozi Trato naštel Bruno Moškon.



Zatiskanje oči

Moškon jih včasih na uro našteje več kot deset. Tako si pot skrajšajo za vsaj tri kilometre, ocenjuje in opozarja na hrup, dviganje prahu, hkrati pa ga skrbi za varnost otrok. Ob omenjeni cesti stoji sicer okrog 40 hiš.

Loška občinska uprava je priznala, da je do zdaj večkrat prejela pritožbe "enega samega občana, ki pa svojih pritožb ni želel konkretneje pojasniti, saj ni navedel, katera gradbena vozila in kolikokrat oziroma kako frekventno naj bi ta uporabljala javno cesto skozi Trato".

Nova dovozna cesta
Uprava je opozorila tudi, da gradi povsem novo dovozno cesto do cone, s čimer bo razbremenila vaško. "Po naših terminskih planih bo narejena do konca tega leta," so zapisali. Moškon meni, da gradnja ceste zamuja in da bi morala biti nared še pred gradnjo cone. "Če bi bila že nared, bi bil problem precej manjši," pravi, tako pa se mu zdi smiselna zahteva, naj občina spet zagotovi hitrostne ovire in tovorne omejitve, ki so pred leti na začetku vasi že stale.


"Strokovne službe menijo, da je število tovornjakov, ki občasno uporabljajo to javno cesto, minimalno," so zapisali. Domačin Bruno Moškon sicer priznava, da večina voznikov uporablja dogovorjeno pot, še zdaleč pa ne vsi, pravi. Da takih, ki uberejo pot kar skozi vas, ni malo, dokazuje naš obisk, ko sta v slabih petih minutah po ulici peljali dve večji tovorni vozili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.