Slovenija
28 ogledov

Tožba zaradi 25 milijonov evrov?

Jabolko spora je Neoplan N 91222 L. Žurnal24 main
Uprava Tovarne vozil Maribor (TVM) je prepričana, da želi nemško podjetje Viseon Bus GmbH s tožbo o plagiatorstvu ogroziti 25 milijonov evrov vredno pogodbo z Arabci.
"Tožba Viseon Busa je neutemeljena in jo zavračamo," so se odzvali v podjetju TVM, ki je v lasti skupine Viator & Vektor. Medtem ko Viseon Bus trdi, da je TVM od njih kopirala načrt za letališki avtobus Neoplan N 91222 L, zdaj pa ga želijo prodati Arabcem, v TVM trdijo, da imajo vso tehnično znanje in da so načrt razvili sami.

"Družba se že desetletja ukvarja s proizvodnjo različnih vozil, vključno s proizvodnjo avtobusov," pravijo v TVM in se sprašujejo, zakaj bi torej nekomu ukradli načrte.

Prav tako zavračajo trditve Viseon Busa, da je model avtobusa stvar licenčnih pravic. Viseon Bus res proizvaja trolejbuse in letališke avtobuse znamke Neoplan, vendar v TVM trdijo, da je njihov Neoplan N 91222 L plod domačega znanja.

V ozadju tožbe je po mnenju uprave TVM pogodba z arabsko družbo Al Amad, ki je s TVM sklenila pogodbo o dobavi 100 letaliških avtobusov, za kar bo Al Amad odštel 25 milijonov evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.