Slovenija
210 ogledov

Tožba zaradi 35 evrov

Sandi Češko Saša Despot
Studio Moderna. Toži Kalinića zaradi “suma prodaje ponaredkov kozmodiska”.

Milan Kalinić se bo moral danes zagovarjati na okrožnem sodišču v Ljubljani zaradi suma “kršitve blagovne znamke”. Studio Moderna najbogatejšega Slovenca Sandija Češka namreč toži in zahteva 20 tisoč evrov zaradi “suma prodaje ponaredkov kozmodiska,” je pojasnila Živa Vadnov, vodja korporativnega komuniciranja v Studiu Moderna.

Prodala, da bi kupila darilo

Kalinić, ki prodaja čaj, pravi, da je konec leta 2011 svojim delavkam podaril kozmodiske, ker mu jih je prijatelj dal pet, sam pa jih toliko ni potreboval. Ena od delavk ga je nato pred trgovino prodala nekemu gospodu in mu povedala, da je bilo to darilo, ampak da mu ga proda po polovični ceni 35 evrov. Samostojni podjetnik se zaveda, da je naredila napako, ampak bil je božič in otroku je mati samohranilka želela nekaj kupiti, zato je 
kozmodisk prodala.

Zavedam se odgovornosti. Prosil sem sodišče, Studio Moderna in njihove odvetnike, da se poravnamo za neko normalno vsoto, vendar nihče noče slišati ničesar. Zahtevajo 20 tisoč evrov zaradi kršitve blagovne znamke in pika,” pravi Kalinić in dodaja: “Če dosežejo svoje, bodo trije ljudje ostali brez službe, jaz pa brez pokojnine. Skrbi me za matere samohranilke. Vsak naredi kakšno napako, ampak tole je pa preveč. Gre za najbogatejšega Slovenca in 35 evrov na drugi strani,” v solzah še pove Kalinić.

Ščitijo svojo znamko

Na vprašanje, ali je Kalinić prodal enega ali več ponaredkov, je Vadnova odgovorila: “V petek je prva obravnava, sodišče ima vse dokaze in potem bomo vedeli več.” Dodala je, da ker gre za prvi narok v tej fazi, nimajo komentarja: “Razen tega, da ne želimo, da bi bila naši blagovni znamki storjena kakršnakoli 
škoda.”

Komentarjev 10
  • slajan 15:47 24.maj 2013.

    Češko je fokusiran samo na denar in če bi lahko Alahu prodal kozmodisk bi ga že, če pa bi Devico Marijo lahko iztožil za 10 EUR, bi tudi to že storil. V Sloveniji imamo ogromno hvalevrednih podjetnikov (Akrapovič, Jakopec, Boscarol ...prikaži več itd), nagrajuje pa se take kot je Češko, ki obvladajo le poštevanko do 10 (prodajna cena je desetktratnik nabavne cene) in procentni račun za zamudne obresti.

  • Šemefuky 14:21 24.maj 2013.

    Ta modrijan je postal bogat z nategovanjem ljudi, ko jim kitajske smeti prodaja. Nek se goni v 3PM, Če je tok pameten kot govori, naj kupi peko ali Cimos in pokaže mendžerske sposobnosti, ne pa tukaj, ko siromakom smeti prodaja ...prikaži več po 10.000% marži. V Ameriki bo pa to črncem počel in njegove uspehe belčkom na kolidžih razlaga. Poanta izbraževanja, kako z nategom bedake osušiti in ovce postriči.

  • KOJAK 14:12 24.maj 2013.

    Pač je treba plačat reklamo na TV. Sicer pa dvomim, če bi to naročil iz Kitajske da bi šlo skozi carino. Mene zasluški in način prodaje Studia Moderne in Češka ne motijo, tako ali tako s evsak sam odloči ali ...prikaži več bo to kupil ali ne. Vidim pa da je precej komentatorjev precej nevoščljivih, verjetno njegovemu bogastvu. Raje vidim, da je zaradi Kosmodiska zaposlenih nekaj slovencev, kot pa indijcev, američanov ali italjanov.