Slovenija
22 ogledov

Tožilca naj bi zasvojile igre na srečo

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Okrožni tožilec Robert Stojko, ki je osumljen prejemanja podkupnine, naj bi zaradi domnevne zasvojenosti z igrami na srečo zašel v precejšnje dolgove. Odločitev o priporu še ni bila sprejeta.

Kot poroča portal pomurje.si, naj bi za domnevno zasvojenost Roberta Stojka vedeli ljudje iz murskosoboških pravosodnih krogov. Nekateri med njimi naj bi mu celo posojali denar.

Za tožilčevo stisko naj bi izvedel eden od odvetnikov obtoženih na sojenju za domnevno preprodajanje kopaliških vstopnic Term 3000. Po pisanju prej omenjenega portala naj bi odvetnik svojemu varovancu predlagal, naj tožilca zvabita v past. Zagovorniki obtožencev, ki naj bi se s tožilcem dogovorili in ga prijavili Komisiji za preprečevanje korupcije, so vpletenost v dogodek zanikali.

Pomurje.si še poroča, da naj bi se Stojko branil z molkom. Po neuradnih podatkih, ki jih je pridobil omenjeni portal, naj bi odvetnik Igor Vinčec tožilca branil, da je denar potreboval zaradi odvisnosti od iger na srečo. Kot poroča STA odločitev zunajrazpravnega senata okrožnega sodišča v Mariboru v zvezi s pritožbo zoper odločitev o izreku pripora še ni znana. Več naj bi bilo znanega v torek dopoldne.

Spomnimo. V četrtek so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada tožilca Roberta Stojka ujeli pri sprejemanju podkupnine v višini 25 tisoč evrov. Mariborsko višje sodišče je zanj odredilo pripor.

Tožilčevo prijetje naj bi bilo povezano z njegovim delom v primeru domnevnega preprodajanja kopaliških vstopnic Term 3000. V tej zadevi so trije ljudje obtoženi, da so leta 2002 in 2003 s poneverbo in zlorabo položaja pri naročanju in prodaji 26 tisoč kopaliških vstopnic Terme 3000 opeharili za 200 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.