Slovenija
623 ogledov

Tožilci in sodniki se pohvalijo z dodatkom v višini 600 evrov

Višje sodišče v Ljubljani Reševalni pas/Twitter
Sodniki in tožilci so izrazili zadovoljstvo nad mesečnim dodatkom.

V Društvu državnih tožilcev Slovenije pozdravljajo napoved premierja Roberta Goloba, da bodo funkcionarji v pravosodnem sistemu, tudi tožilci, od januarja prejemali mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto. Pozdravljajo tudi napoved o reformi plačnega sistema s posebnim stebrom za pravosodje, so poudarili za STA.

"S tem je vlada očitno prisluhnila zahtevam obeh, sodniške in tožilske pogajalske skupine za plače, kar je nedvomno pozitiven korak k urejanju statusa pravosodnih funkcionarjev," so dodali.

Poseben plačni steber za pravosodje

Golob je na občnem zboru Slovenskega sodniškega društva v torek napovedal reformo plačnega sistema s posebnim plačnim stebrom za sodstvo oziroma pravosodje. Da pokažejo resnost in da ne dajejo samo obljub, pa so se odločili, da bodo pravosodni funkcionarji z januarjem dobili dodatek k plačam.

Po njegovih besedah naj bi šlo za nominalno 600 evrov bruto dodatka vsak mesec. S tem želijo postaviti izhodišče za omenjeno reformo, je dejal.

Ob tem je dodal, da bo leto 2023 leto reform. Te ne bodo le pri plačnem sistemu, ampak tudi pri zagotavljanju avtonomije sodne veje oblasti, je zatrdil.

Prva seja nove vlade, Luka Mesec Slovenija Mesec predstavil večje spremembe pri študentski prehrani Robert Golob Slovenija Golob bo toliko dal sodnikom in tožilcem
Komentarjev 8
  • Naklonsky 15:48 11.januar 2023.

    Bolje njim kot penzičem!

  • Stane Adamič 13:32 11.januar 2023.

    Sodstvo pa je tako ali tako rak rana Slovenije.

  • Stane Adamič 13:32 11.januar 2023.

    Podpornemu osebju pa NIČ! A to je Golob zato, dal, da ga ne bi preikovali v zvezi izgunelga denarja v GEN-I?