Slovenija
35 ogledov

"Tožilka ponaredila ključni dokaz"

Janez Janša Anže Petkovšek
Janez Janša je zoper tožilko Zobec Hrastarjevo vložil kazensko ovadbo, ker naj bi ponaredila ključni dokaz obtožnega predloga, je povedal odvetnik Matoz.

Franci Matoz je na tiskovni konferenci povedal, da so zoper tožilko Branko Zobec Hrastar vložili kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Tožilka naj bi ponaredila elektronsko sporočilo, ki naj bi bilo ključni dokaz obtožnega predloga zoper Janeza Janšo. Kot je še pojasnil Matoz, je Zobec Hrastarjeva kaznivo dejanje "izvršila s tem, da je sestavila obtožni predlog, v katerega je zapisala lažno vsebino".

Elektronsko sporočilo, ključni dokaz, naj bi Hansu Wolfgangu Riedlu v imenu direktorja Rotisa Ivana Črnkoviča poslala njegova žena Marija Črnkovič. Kot je poudaril Matoz, pa takšno elektronsko sporočilo ni bilo nikoli poslano, kar je razvidno iz uradnega zaznamka o pregledu Črnkovičevega računalnika.

Juri: Skregano s stvarnostjo

Na ovadbo se je odzval Franco Juri iz Zaresa, ki meni, da "'zlorabo položaja in ponarejanje listin' lahko razumemo le s pomočjo psihoanalize". Ob tem je spomnil ne nedavno sestavljanje dokumenta, s katerim je SDS poskušala "blatiti predsednika republike". "Kljub očitni zlorabi in ponarejanju tožilstvo ni primerno ukrepalo zoper SDS. Ne pozabimo, na čelu tožilstva je bila takrat še Barbara Brezigar," je dejal Juri. "To, kar si privošči predsednik SDS, ni skregano le s temelji demokracije, svobode misli in izražanja, temveč tudi s stvarnostjo in sposobnostjo samorefleksije o lastnih zlorabah, manipulacijah in ponarejanjih."

Komentarjev 6
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:47 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • nikozirafa 17:05 20.junij 2011.

    Hehe, JJ ti si car :) Sicer daleč od "svetnika" ampak odličen trn v peti vladajočim, da jih niti ne poimenujem (bo sledila cenzura, tako kot leta 49 :)

  • VERITA 16:13 20.junij 2011.

    ...NAJBRŽ SI JEDEL NORE GOBE.....