Slovenija
14 ogledov

Tožilstvo Majerja ne bo preganjalo

Zapis Tomaža Mayerja Žurnal24 main
Tožilstvo zavrglo ovadbi v zvezi z zapisom Tomaža Majerja na spletni strani SDS o "trenirkarjih".

Tožilstvo je po poročanju Dela zavrglo ovadbi v zvezi z zapisom Tomaža Majerja na spletni strani SDS o "trenirkarjih", ki naj bi bili zaslužni za zmago Zorana Jankovića na predčasnih državnozborskih volitvah.

Informacijska pooblaščenka (IP) je decembra lani zaradi navedb v prispevku Jankovića sta dvignila umetno ustvarjen strah in slovenska radodarnost z državljanstvi kazensko ovadila avtorja spornega pisanja na spletni strani SDS zaradi sovražnega govora. Kot je razložila, je ovadbo vložila zato, ker "zapis ločuje med volilci slovenske narodnosti, priseljenci in pripadniki mešanih zakonov z namenom prikaza vodljivosti slednjih".

Ovadbo proti odgovornemu uredniku spletne publikacije in njeni izdajateljici, SDS, je napisal tudi inšpektorat za medije.

Na ljubljanskem tožilstvu so za časnik potrdili, da je tožilstvo po proučitvi zbranih dokazov ugotovilo, da naznanjeno dejanje ni kaznivo dejanje, za katero se storilca preganja po uradni dolžnosti, zato je pristojna tožilka ovadbi v drugi polovici novembra zavrgla.

Komentarjev 7
  • zupancic47 17:04 12.december 2012.

    Seveda ga ne bo,saj ga še za pomembnejše zadeve ni na sodišče! sploh pa se kaže njegov karakter,da se skriva za imenom Majer.

  • dragec 08:57 12.december 2012.

    Majer naj bi počakal, mora se rešiti prvo proces PATRIJA , ko se bo JJ končno odločil, da pride na sodišče. In to bo.......linburga meseca!!!!

  • Žurnalček 03:00 12.december 2012.

    BREZIGARCA mal preveč si dovoliš!