Slovenija
22 ogledov

Tožilstvo zavrglo Janševo ovadbo

Po navedbah v tožbi je Patria 31. januarja 2005 pooblastila RHG za ekskluzivno z Žurnal24 main
Okrožno državno tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo Janeza Janše zoper vrhovno tožilko Branko Zobec Hrastar, ki naj bi po njegovem priredila del dokazov proti njemu v zadevi Patria.

Ljubljansko tožilstvo je zavrglo ovadbo Janeza Janše, ki jo je vložil proti vrhovni tožilki Branki Zobec Hrastar zaradi domnevne zlorabe položaja v preiskavi nakupa patrij, poroča POP TV. Obtožil jo je prirejanja dela dokazov proti njemu. Janšev odvetnik Franci Matoz, ki uradno z odločitvijo tožilstva še ni bil seznanjen, je za STA dejal, da nad odločitvijo ni presenečen, saj "očitno pri nas velja načelo, da vrana vrani ne izkljuje oči". V vsakem primeru je napovedal nadaljevanje pregona zoper tožilko in da bodo vložili obtožni predlog kot subsidiarni tožilci.

V SDS zanikajo prejem denarja od Patrie

"Niti omenjeni v avstrijski obtožnici niti kdorkoli drug ni bil s strani SDS nikoli pooblaščen za kakršnekoli dogovore v zvezi s Patrio. SDS se tako ni nikoli niti posredno kakorkoli vpletala v izvedbo nakupa osemkolesnikov za slovensko vojsko," so zapisali na spletni strani SDS.

Po njihovih navedbah pa naj bi LDS in njen predsednik Anton Rop leta 2004 za smešno nizko vsoto prodal delež v Sistemski tehniki svojemu strankarskemu kolegu Zdenku Pavčku oziroma Viator Vektorju. Nato pa je ministrstvo za obrambo pod vodstvom LDS še istega leta podpisalo pismo o nameri s Sistemsko tehniko in se obvezalo, da bo ravno od tega podjetja kupilo osemkolesnike.

Za lažne obtožbe bodo preganjali vsakega

"Če je kdorkoli v poslu z osemkolesniki prejel en sam evro podkupnine, mora za to odgovarjati pred zakonom. Če se je kdorkoli ob tem nepooblaščeno skliceval na SDS, mora prav tako odgovarjati za lažno predstavljanje. Kazensko pa bo odgovarjal tudi vsak, ki bo SDS lažno obtoževal podkupovanja," so zapisali. "Prvi tak primer je že bil zaključen na prvi sodni stopnji z obsodbo časnika Delo in njegovega novinarja Karbe zaradi laži."

Iskali so poti do Janše

V SDS so še zapisali, da drži, da so preiskovalci na Finskem našli računalniško predstavitev v PowerPointu, iz katere sledi, da so v Patrii dejansko razmišljali o tem, kako priti do takratnega predsednika vlade Janeza Janše in SDS. Drži pa tudi, da na isti predstavitvi piše, da imajo takratnega predsednika Slovenije Janeza Drnovška in bivšega predsednika vlade Antona Ropa že "pokritega" preko lobista Cekute. To dejstvo veliko pove o ozadjih afere Patria, njegovo ignoriranje s strani večine slovenskih medijev pa govori o politični motiviranosti njihovih zapisov, še menijo v SDS.

Komentarjev 3
  • xy 23:57 25.julij 2011.

    še malo pa bo jajčko namesto čuftov jedel jajčka na oko ;)

  • VERITA 18:03 25.julij 2011.

    Ni čudno, da je "slovenska kuhinja" znana po celem svetu. Počasi pa bo le potrebno kuharje zamenjati, saj pred vsakimi volitvami kuhajo golaž z enakimi začimbami in istim okusom po patriji. Prav svinjsko.

  • smito23 12:43 25.julij 2011.

    Ivan "Janez" Janša - največji kriminalec vseh časov v Sloveniji!Recimo NE janšizmu!