Slovenija
430 ogledov

Tožilstvo zavrnilo ovadbo Štefaneca

Boris Štefanec Anže Petkovšek
Okrožno državno tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo, ki jo je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) vložila zoper nekdanjo namestnico predsednika KPK Almo Sedlar.

S tem je končan le eden od postopkov, ki jih je zoper Almo Sedlar sprožila KPK oziroma njen predsednik Boris Štefanec.

Kot je razvidno iz obvestila o zavrženju ovadbe, ki ga je posredovala Sedlarjeva, je okrožno državno tožilstvo 15. maja zavrglo ovadbo, vloženo zaradi suma kaznivih dejanj poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

KPK je ovadbo vložila zaradi suma ponarejanja pri vračilu akontacije gotovine v višini 1130 evrov, ki jo je Sedlarjeva od KPK dobila pred službeno potjo v Pariz oktobra leta 2014. Sedlarjeva je sicer zatrjevala, da je denar po vrnitvi v Ljubljano vrnila.

KPK je sicer zaradi kraje dela gotovine, ki bi jo morala izplačati kot akontacijo zaposlenim za službene poti, policiji sprva ovadila nekdanjo računovodkinjo komisije, ker naj bi si ob navedenem prilastila še denar, ki ga je po vrnitvi z druge službene poti vrnil strokovni sodelavec KPK.

Zoper Sedlarjevo pa je Štefanec v isti zadevi vložil še tožbo ter uvedel postopek pred KPK. Od Sedlarjeve preko sodišča zahteva vračilo denarja s službenega potovanja, čeprav je tudi pred mandatno-volilno komisijo DZ potrdil, da ga je vrnila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • miki1234 13:55 23.maj 2018.

    ta komisija je ena velika farsa in potrošnja davkoplačevalskega denarja. naj se razpusti, ker ni od njih nobene koristi...

  • igorgeus 12:01 23.maj 2018.

    Pahor je ze dolgo blize jansi kot kucanu.

  • Avatar Leon
    Leon 08:58 23.maj 2018.

    KPK ....Kučan Pahorjeva komisija