Slovenija
42470 ogledov

Tragedija na Tolminskem: Slišala sta njegove krike, a bilo je prepozno

policijski avtomobil PU Koper policijski avtomobil
Med sečnjo se je hudo poškodoval, tudi reševalci mu niso mogli več pomagati.

Danes dopoldan se je na območju naselja Kneške Ravne v Baški grapi na Tolminskem na smrtno ponesrečil 64-letni moški. Šlo je za tragično delovno nesrečo med sečnjo lesa v gozdu, so pojasnili novogoriški policisti.

"Po sedaj zbranih podatkih je omenjeni moški danes zjutraj odšel v Kneške Ravne in v gozdu na strmem pobočju izvajal sečnjo izruvanega drevja. Ko je odrezal drevo stran od korenine, se je le-ta zakotalila in se skotalila preko omenjenega moškega," so dejali policisti.

Moški se je ob tem huje poškodoval in obležal, njegove klice na pomoč pa sta slišala mimoidoča, ki sta odšla do poškodovanca ter nemudoma poklicala na pomoč pristojno službo za pomoč in reševanje.

Na kraj so bili napoteni gorski reševalci GRS Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, a je moški kasneje na kraju podlegel telesnim poškodbam.

"S strani zdravnika ZD Tolmin je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti," so pojasnili policisti, ki bodo o vseh ugotovitvah tragične nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.