Slovenija
15403 ogledov

Tragedija v Solkanu: V Soči spet utonil mladoletnik

soča solkan PU Nova Gorica
Po poročanju Radia Slovenija naj bi popoldne v reki Soči utonil mladoletnik.

Okoliščine tragedije za zdaj še niso jasne. Tudi policija še nima podrobnih informacij, tako ni jasno, ali se je nesreča v rekreacijskem centru Solkan zgodila zaradi uravnavanja višine vode v hidroelektrarni Solkan. 

Po poročanju novogoriškega radia Robin, naj bi se nesreča zgodila okoli 16.30. Neuradno naj bi se utopil otrok, star 13 let iz okolice Nove Gorice. Deček naj bi bil član kajak kluba Solkan in dober plavalec. 

Po besedah očividcev, še poroča radio Robin, se je skupina otrok po kajakaškem treningu odločila za plavanje pod jezom v Solkanu. Enega od otrok je pri spustu ujela veja, ki naj bi se zataknila za rešilni jopič, ki ga je imel oblečenega, in ga potegnila pod vodo.

Spomnimo, lansko poletje je pri jezu v Solkanu utonil 10-letni deček iz Ljubljane. Med kopanjem je vodostaj Soče nenadoma narasle in pričel odnašati otroka v smeri rečnih brzic oziroma kajakaške proge. Dečka so poskušali dohiteti, a ga je tok odnesel, kasneje so ga iz vode potegnili podvodni reševalci. Dečka so oživljali, a neuspešno. 

Izpoved njegovih staršev lahko preberete na tej povezavi. 

Komentarjev 1
  • lada 08:09 24.junij 2021.

    starše bi razbil ko pićko zmešano, proklet komunistićki gnoj neodgovorn ko kakšen kućko pod prućko ! Oni pa na kofetu razpravljajo kako jim je hudo na državni ZI - ZI !!!!!!!!!!!!!!!