Slovenija
6086 ogledov

Tragična delovna nesreča, en delavec umrl, dva hudo poškodovana

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
Pri gradu Borl v občini Cirkulane je okoli 16. ure prišlo do delovne nesreče.

Po doslej znanih podatkih je v delovni nesreči en delavec umrl, še dva sta poškodovana. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so enega od poškodovanih prepeljali v ptujsko bolnišnico, drugega pa v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kraj dogodka si ogledujejo policisti, mariborski kriminalisti, ptujska dežurna preiskovalna sodnica in tamkajšnja dežurna državna tožilka, a bodo zaradi teme ogled kraja prekinili ter ga nadaljevali v petek. Takrat bodo lahko na policiji razkrili več informacij o nesreči.

Kot poroča lokalni spletni portal Ptujinfo.com, naj bi se po neuradnih informacijah nesreča zgodila pri pospravljanju žerjava, regionalna cesta Ptuj-Zavrč pa je pri gradu Borl za ves promet zaprta.

Podrli naj bi se podesti žerjava

Pri omenjenem gradu so delavci podjetja Pondus iz Kamnice s podizvajalci zaključevali sanacijo brežine, zidu in terase gradu, vredno okoli 1,5 milijona evrov, dodaja portal.

V ptujskem prostovoljnem gasilskem društvu so jim povedali, da naj bi bili v času dogodka na žerjavu štirje ljudje, do tragedije pa je prišlo, ko so se podesti ob straneh žerjava podrli in začeli drseti po njegovem ogrodju.

Portal še navaja, da naj bi pri tem en delavec padel z žerjava in umrl, dva sta poškodovana sama prišla z žerjava, enega pa so gasilci iz Ptuja in Cirkulan reševali s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike.

Delo na cesti tragično Slovenija Tovorno vozilo ga je prevozilo, umrl na kraju nesreče

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • tempsylfi 20:23 26.november 2020.

    www︎.︎Wisham︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks