Slovenija
18039 ogledov

Tragična nesreča lovca pri nas

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Oživljanje žal ni bilo uspešno.

Gorski reševalci so včeraj vnovič izvedli več reševalnih akcij, eden od dogodkov pa se je kljub posredovanju končal tragično. Pod Malim vrhom v občini Jezersko je namreč tujega lovca obšla slabost, oživljanje pa ni bilo uspešno, je danes objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Do nesreče je prišlo nekaj pred 9. uro dopoldne. Policisti so bili obveščeni, da ima na območju Jezerskega 76-letni moški zdravstvene težave.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj, je moški s prijatelji odšel na lov. Med hojo mu je postalo slabo in se je zgrudil na tla. Prisotni so takoj začeli s temeljnimi postopki oživljanja, v nadaljevanju pa so mu pomoč nudili tudi zdravstveno osebje in gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Jezersko, a neuspešno, tako da je 76-letnik umrl na kraju nesreče.

Pokojnega je v dolino prepeljal helikopter Slovenske vojske (SV) z dežurno ekipo GRS Brnik, kjer ga je prevzela pogrebna služba, so navedli v upravi za zaščito in reševanje. Za lovsko orožje so poskrbeli policisti.

Poškodovane okončine in napad krave

Nekaj pred 11.30 so reševalci GRS Brnik s helikopterjem SV posredovali tudi na Kredarici, kjer si je pohodnica poškodovala nogo. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Jesenice.

Nekaj po 12. uri je pri sestopu iz Šmarne gore v občini Ljubljana padel pohodnik in si poškodoval gleženj. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana, Prostovoljnega gasilskega društva Tacen in GRS Ljubljana so pohodnika oskrbeli na kraju in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Okoli 13. ure pa so gorski reševalci GRS Kamnik in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri transportu dveh oseb, ki so ju na Veliki planini v občini Kamnik poškodovale krave. Transportirali so ju v dolino.

Kranjskogorski policisti pa so bili v petek nekaj po 20. uri obveščeni tudi o 39-letnem pohodniku iz Poljske, ki je sestopal z Vršiča čez Hudičev žleb proti Koči na Gozdu. Ker je bila tema, poti ni upal več nadaljevati in je zaprosil za pomoč. Na kraj so odšli gorski reševalci GRS Kranjska Gora, ki so v dolino z njim prišli v soboto ob 2.30 zjutraj, so danes objavili na PU Kranj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 12:10 18.september 2023.

    Take smrti so že običajne novice

  • Anja1956 19:08 17.september 2023.

    Tragična nesreča lovca, ni nesreča pač pa zdravstvene težave, oziroma kap !

Sorodne novice