Slovenija
13 ogledov

Trčil avtobus, poln otrok

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Na lokalni cesti od Tolmina proti kraju Volarje sta zjutraj trčila osebni avtomobil in avtobus, ki je v šolo peljal 23 otrok. Poškodovan ni bil nihče.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da je danes malce pred osmo uro zjutraj prišlo do trčenja avtobusa in osebnega vozila.
"57-letni voznik avtobusa, v katerem je bilo 23 otrok, ki so bili na poti v šolo, je vozil po lokalni cesti iz smeri vasi Dolje proti Tolminu. Na ozkem delu ceste je pripeljal v levi nepregledni ovinek, ko mu je nasproti pripeljal 32-letni voznik avtomobila. Vozili sta trčili s sprednjim levim delom. Po dosedanjih ugotovitvah policije se je nesreča zgodila zaradi neupoštevanja pravil srečanja obeh voznikov."

Poškodovanih ni bilo
Na srečo poškodovanih ni bilo. Nastala je le materialna škoda, ki pa ni bila tako huda, da otroci z avtobusom ne bi mogli nadaljevati poti. Tako je voznik avtobusa otroke pripeljal do tolminske postaje nedaleč stran.

O nesreči so policisti obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Tolminski policisti bodo zoper oba voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.