Slovenija > Črna kronika
81 ogledov

Trčili osebno in policijsko vozilo, poginila dva psa

Policija
1/5
Andrej Leban
Ob 0.56 sta na avtocesti pri izvozu Lesce v smeri Jesenice v občini Radovljica trčili osebno in policijsko vozilo, poroča uprava za zaščito in reševanje. Trk je bil tako silovit, da je policijsko vozilo odneslo 60 metrov stran.

Gasilci so s tehničnim posegom iz policijskega vozila rešili dva poškodovana človeka ter pomagali reševalcem pri iznosu in prenosu poškodovanih v reševalno vozilo.

Na vozilih so odklopili akumulatorje, požarno zavarovali kraj nesreče in omogočili razsvetljavo. Prav tako je bil potreben tehnični poseg za reševanje dveh službenih psov, ki sta zaradi trka poginila v prtljažnem delu vozila, še poroča URSZR.

In kaj se je dogajalo?

Po poročanju kranjskih policistov se je vse skupaj začelo v Hrastju pri Kranju, kjer so policisti okrog ene ponoči opravljali rutinsko kontrolo prometa. Ko so hoteli zaustaviti vozilo z avstrijskimi registrskimi tablicami – voznik je vozil nevarno in nezanesljivo –, jih ta ni upošteval in zbežal v smeri Karavank.

Ker  ga  prometna  patrulja  ni  mogla  zaustaviti, se je pri Podtaboru vključila še ena policijska patrulja, ki je ubežnika želela ustaviti z zmanjševanjem hitrosti. A jim to ni uspelo. Nadaljeval je divjo vožnjo in policistom preprečil, da bi ga lahko ustavili.

Policisti so pri izvozu iz avtoceste za Brezje uporabili tako imenovano pripravo stinger, s katero bi prerezali pnevmatike na vozilu. Kljub temu se moški ni ustavil in s predrtimi pnevmatikami nadaljeval pot.

Vozil se je proti izvozu Radovljica in trčil v odbojno ograjo, nato pa še v vozilo policijske patrulje, ki je ubežnika čakala s prižganimi modrimi lučmi na zaviralnem pasu.

Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo policistov odbilo okoli 50 metrov naprej, policista in dva službena psa pa so ostali ukleščeni v vozilu. S tehničnim posegom so oba policista rešili šele gasilci, medtem ko sta službena psa poginila na kraju nesreče. Tujec in en policist sta v prometni nesreči utrpela hude telesne poškodbe, trije policisti pa so bili lažje telesno poškodovani.

Policisti so o dogodku obvestili preiskovalno sodnico in državno tožilko, ki sta prišli na kraj. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper tujca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, so sporočili s PU Kranj.

Komentarjev 32
  • sintesi 07:07 04.januar 2013.

    kje pa je odstavni pas na izvozu iz avtoceste.......policista sta s svojim vozilom skušala blokirati jodlarja, a si bila zraven da veš take detajle......

  • sintesi 07:03 04.januar 2013.

    kreten ni priletel v policijski avto ampak ga je zadel od zadaj.....se ti ne zdi da je razlika

  • sintesi 07:01 04.januar 2013.

    daleč s prebodenimi pneumatikami ne bi prišel, res so bili na delu pravi policaji, željni akcije in so jo tudi dobili. In kdo bo zdaj plačeval drago zdravljenje??? Pa uboga kužka, ki nista imela možnosti vplivati na butaste odločitve policajev.