Slovenija
72 ogledov

Tretja menjava v enem tednu

Jožica Fabjan namerava še naprej ostati desna roka Rafka Križmana, direktorja Ko Jerca Božič Kranjec
Dularjevo mesto kot v. d. zasedel Božič, po enem tednu pa Fabjanova.

Jožica Fabjan je včeraj postala nova vršilka dolžnosti (v. d.) direktorja Zarje. Na tem mestu je zamenjala Miho Božiča, ki je vodenje Zarje prevzel po odstopu Miloša Dularja, a je to delo opravljal le en teden. Božič naj bi ji mesto prepustil iz zdravstvenih razlogov.

Napoveduje revizijo

Vseh podrobnosti v zvezi s spornimi posli Zarje, predvsem nakupom delnic Jelovice, zaradi katerih je Dular odstopil, Fabjanova po prvem dnevu vodenja Zarje, kot je dejala, še ne pozna. “Smo pa na sestanku z zaposlenimi določili smer nadaljnjega dela, določila sem nosilce nalog ter jih opredelila z roki in odgovornostmi,” nam je povedala.

Sodelavce je obenem zadolžila, naj zberejo ponudbe revizijskih hiš. “Revizija bo pravilen začetek, da dobim realno sliko,” je prepričana. Na vprašanje, ali sta zaradi spornih poslov v Zarji morda na vidiku stečaj ali prisilna poravnava, nam je odgovorila, da sploh ne. “Med zaposlenimi vlada pozitivno vzdušje, sproti me obveščajo o vsej problematiki,” je dodala.

Kmalu bo razpis

Čez dva tedna namerava razpisati prosto delovno mesto direktorja, ki ga bo nato izbral nadzorni svet. “Sama se na to mesto ne bom javila, saj nameravam ostati na Komunali Novo mesto, kjer bom svoje delo opravljala tudi v času, ko bom začasno vodila Zarjo,” je še povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.