Slovenija
12 ogledov

Tretja razvojna os prioriteta vseh

Med tremi kandidati sta dva že bila prvi mož oziroma prva dama metliške občine. Žurnal24 main
Lokalne volitve. V metliški občini se za županski stolček potegujejo dva kandidata in ena kandidatka.

Antonio Agustin Kostelec nastopa kot kandidat NSi s podporo SDS. V svojem programu v ospredje postavlja spodbujanje novih delovnih mest in ustreznih delovnih pogojev za domače diplomante. Zavzema se za pospešitev gradnje tretje razvojne osi, za učinkovitejše črpanje evropskih sredstev ter za trajnostni razvoj kmetijstva in podeželja.

Nekdanji župan Branko Matkovič nastopa kot kandidat DeSUS. Če bo izvoljen, se bo zavzemal za oživitev gospodarskega razvoja občine, pri občinskem svetu pa bo oblikoval gospodarski svet. Gradnja tretje razvojne osi, širokopasovnega omrežja in komunalne infrastrukture so po njegovem mnenju osnova za spremembo negativnih trendov v gospodarstvu.

Sedanja županja Renata Brunskole nastopa kot kandidatka neodvisne liste Glas neodvisnih s podporo strank SD, Zares, SMS – Zeleni in DSS. Rada bi nadaljevala začete projekte, sicer pa v programu na prvo mesto postavlja gradnjo tretje razvojne osi, drugo fazo belokranjskega vodovoda in dokončanje občinskega prostorskega načrta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.