Slovenija
3285 ogledov

Trgovino z drogami vodil iz slovenskega zapora

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Kriminalisti so ovadili skoraj 50 članov razbite mamilarske združbe, ki so jo gorenjski kriminalisti s pomočjo slovenskih in avstrijskih kolegov razbili v začetku tedna. Specializirano državno tožilstvo je zoper 35 oseb vložilo zahtevo za preiskavo.

Osumljenim je preiskovalna sodnica v torek odredila 48-urno pridržanje, danes pa bodo na zaslišanje privedeni na preiskovalni oddelek ljubljanskega okrožnega sodišča.

Hudodelska združba, ki je bila sestavljena iz dveh skupin, naj bi izvirala iz Bosne in Hercegovine. Ena skupina naj bi poleg konoplje in kokaina prodajala še heroin, druga pa amfetamin. Trije osumljenci so se poleg tega ukvarjali tudi s prodajo orožja.

Nekateri člani združbe so drogo preprodajali tudi širše po Evropi, med drugim v Črni gori, Italiji ter na Nizozemskem. Eden izmed osumljencev je bil tudi neposredno vpleten v izdelavo amfetaminov in organiziral pridelavo konoplje v več prirejenih prostorih na širšem območju Ljubljane.

Član naj bi bil tudi Slovenec

Eden izmed članov združbe naj bi bil tudi Aleš Zupančič, ki mu trenutno že sodijo zaradi preprodaje prepovedanih drog, s katero naj bi zaslužil 1,3 milijona evrov. Po navedbah Dnevnika naj bi Zupančič kljub temu nadaljeval s preprodajo drog, in sicer kar iz pripora. Posredoval naj bi pri treh preprodajah kokaina.

Na Generalni policijski upravi so sicer za STA pojasnili, da bodo več podatkov posredovali na novinarski konferenci v torek.

Pijani voznik alkohol vožnja Predlog Avto Predlog: Krivcem najtežjih nesreč trajno odvzeti vozniški izpit Kranj, sedež Policijske uprave Kranj, križišče KRIMINAL Gorenjska Obsežne preiskave v Sloveniji in Avstriji
Komentarjev 1
  • Ender3 16:24 12.januar 2023.

    Ma kaj, naš obsojenec je, iz Doba vodil svojo sekto. In ustavno sodišče je potrdilo, da tako enostavno ne gre. Glavni in zaslužni morajo harat na svobodi.