Slovenija
36 ogledov

Tri leta, a končano ni nič

Za povečavo klikni na grafiko. (Foto: grafika Žurnala24) Žurnal24 main
Ukrepi zbornice. Zdravnikoma opomin in dodatno izobraževanje. Odvzema licence ne komentirajo. Družina Nekrep. Zadnje pravno sredstvo: tožba proti UKC Maribor.

V nedeljo minevajo tri leta, odkar je umrl Bor Nekrep in pol leta, odkar je Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) napovedala postopek odločanja o odvzemu licence zdravnici Zlatki Kanič.

“Gre za izjemno zahteven primer, zato odločitev kljub pričakovanjem javnosti ne more biti in ne bo sprejeta v naglici,” odgovarjajo na ZZS. Postopka do njegovega konca ne bodo vsebinsko komentirali.

Prav tako niso odgovorili, ali bodo uvedli postopek tudi zoper zdravnika Roberta Pogorevca. “ZZS je disciplinski postopek proti zdravnici in zdravniku UKC Maribor sklenila že pred časom,” dodajajo.

Obramba pred zastaranjem
“Ker noben postopek še ni končan, v UKC Maribor niti začet, in nas bolnišnica vztrajno ignorira, smo prisiljeni vložiti civilno tožbo,” pravi oče pokojnega 12-letnika Matjaž Nekrep.

To je po njegovih besedah njihovo zadnje pravno sredstvo, postopek pa so morali obvarovati pred zastaranjem. “Če ne vložimo tožbe v Sloveniji, ne moremo sprožiti nobenega postopka pred evropskimi organi in sodišči,” še pojasnjuje.

V UKC včeraj omenjene tožbe še niso prejeli. Ker vsi postopki pred različnimi ustanovami niso dokončani, zastopniku družine Nekrep sporočajo, da so pripravljeni za pogovore o mirni rešitvi spora.

Na okrožno sodišče v Mariboru je bila decembra vložena obtožnica zoper Kaničevo in Pogorevca, obtožena povzročitve smrti iz malomarnosti. Njuna odvetnika sta se pritožila, v četrtek je zunajsodni senat odločal o ugovoru. Odločitve nam včeraj niso izdali. Če so pritožbi zavrnili, je postala obtožnica pravnomočna, kar pomeni, da se bo lahko kmalu začelo sojenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.