Slovenija
34 ogledov

Tribun v Tivoliju (še) ne bodo širili

V Hali Tivoli bo aprila 2012 svetovno prvenstvo v hokeju divizije I. Saša Despot
Hala Tivoli. Sredi oktobra bo končana prenova pročelja in oken.

Ljubljana. Hala Tivoli aprila naslednje leto, ko bo gostila svetovno prvenstvo v hokeju divizije I, še ne bo imela osem tisoč sedežev, saj za širitev južne tribune – imela bi dodatnih tisoč sedežev – ne bo denarja. Razlog je rebalans proračuna Mestne občine Ljubljana (MOL), ki predvideva klestenje investicij, pojasnjuje Roman Jakič, direktor Javnega zavoda Šport Ljubljana.

Do sredine oktobra pa bi Mik Celje, ki je bil izbran na javnem razpisu, moral končati prenovo pročelja in oken v hali, kar bo stalo dobrih 200 tisoč evrov. Jakič pravi, da so že podpisali pogodbo in začeli pripravljalna dela. Prejšnji teden so končali tudi pogajanja za prenovo hladilne naprave in toplotne postaje, s čimer bi v Hali Tivoli lažje pridelali kakovostnejši led. “Tako bomo tudi lažje in ceneje vzdrževali ledeno ploskev,” napoveduje Jakič. Zdajšnji sistem je namreč star 45 let, zato ga je treba v celoti prenoviti, to pa naj bi stalo okoli 300 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.