Slovenija
23 ogledov

Tričetrtine ne podpira Mišiča

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Odločitve nadzornega sveta Luke Koper, da za predsednika uprave imenuje Gašparja Gašparja Mišiča, ne podpira 75 odstotkov vprašanih.

Enak odstotek jih tudi meni, da bi morala država kot večinski lastnik v tem primeru odločno ukrepati in poskrbeti za spremembe, kaže anketa Dela. Slovesnosti v Rovtah ne podpira 52 odstotkov vprašanih.

Imenovanje nekdanjega državnega sekretarja v kabinetu premierke Alenke Bratušek podpira 14 odstotkov vprašanih, 11 odstotkov pa ne ve, ali ga podpira ali ne. 17 odstotkov vprašanih meni, da bi država kot večinska lastnice Luke Koper novi upravi morala dati priložnost.

Večina sodelujočih v anketi, 67 odstotkov, meni, da Gašpar Mišič Luke Koper ne bo vodil uspešno, nasprotnega mnenja pa jih je 19 odstotkov. 14 odstotkov jih ne ve, ali bo pri vodenju uspešen ali ne.

Odgovornost za imenovanje Gašparja Mišiča javnost pripisuje predvsem politiki. Večina vprašanih, 57 odstotkov, je tako odgovorila, da je za njegovo imenovanje najbolj odgovorna politika.

Da je odgovornost treba pripisati kabinetu predsednice vlade, jih je menilo 14 odstotkov, skupnosti lokalno-kapitalskih interesov deset odstotkov, prav tako deset odstotkov pa jih sodi, da je odgovorno državno korporacijsko upravljanje.

Polovica, da je imenovanje Mišiča zadosten razlog

Večina, 52 odstotkov, jih je prepričanih, da je Gašpar Mišičevo imenovanje zadosten razlog za nadaljevanje slovenske vstaje, 40 odstotkov pa jih meni nasprotno.

V anketi so sodelujoče tudi povprašali, ali podpirajo izvedbo slovesnosti v Rovtah, na kateri so obeležili 70. obletnico domobranstva in Evropski dan spomina na žrtve totalitarizmov. Večina, 52 odstotkov, slovesnosti ne podpira, 40 odstotkov pa jo podpira.

52 odstotkov vprašanih tudi ne podpira vojaškega posredovanja v Siriji, 36 odstotkov pa ga podpira.

Komentarjev 3
  • dragec 14:58 02.september 2013.

    KAKO OČISTITI PODJETJA V LASTI DRŽAVE??????

  • mirko 10:12 02.september 2013.

    "Tričetrtine ne podpira Mišiča".........................................................................Tako pravijo javni mediji v Ljubljani, ki so pod okriljem bivše komunistične elite. Ljubljana ni cela slovenija in javno mnenje v Ljubljani ni javno mnenje cele slovenije. Tega levo usmerjeni novinarji iz Ljubljane ne morejo ...prikaži več dojet. Sicer pa ta njihova trditev glede javnega mnenja nima nič skupnega z dejanskim javnim mnenjem, to je članek po naročilu levega lobija. Napisat je treba vse in se dret na ves glas, da se doseže cilj. to je odstranitev Mišiča, ki ogroža interese lobija iz Ljubljane

  • dragec 09:26 02.september 2013.

    kaj, če bo Mičić uspešen pri ugotavljanju lopovluka v luki, ha?