Slovenija
2655 ogledov

Triglav z majem draži zavarovanje

Denar Profimedias
Triglav, Zdravstvena zavarovalnica bo podražila dopolnilno zavarovanje.

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica s 1. majem 2018 spreminja premijo prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo od tega dne dalje znašala 30,79 evra, so sporočili.  

"Naraščanje cen in pogostosti koriščenja zdravstvenih storitev povečujejo obseg plačil iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in doplačil k zdravstvenim storitvam, kritih iz prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja," so pojasnili, zakaj podražitev. 

Prav tako 1. maja draži Vzajemna, kjer bo premija po novem 30,12 evra, AS je podražil že decembra, pri njih je premija brez popusta 30,34 evra.

"V preteklem letu je prišlo do povišanja plač v zdravstvu, del povišanja pa je dogovorjen tudi za letošnje leto. Poleg tega se z uvedbo in izvajanjem programov skrajševanja čakalnih dob v lanskem in letošnjem letu povečuje obseg izvedenih zdravstvenih storitev, ki jih delno krije tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Nadalje je v teku krepitev izvajanja dodatnih zdravstvenih programov, saj gospodarska rast povečuje tudi razpoložljiva sredstva  za zdravstvo, ob večjem številu izvedenih storitev pa se z letošnjim letom za 5 % dvigujejo tudi njihove cene. Vse to neposredno vpliva na rast stroškov iz naslova doplačil, ki jih krije tudi prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje," razlagajo v Triglavu. 

Pred kratkim je podražitev napovedala Vzajemna, pred tem je že decembra podražil AS. 

vzajemna Slovenija Z majem se draži dopolnilno zdravstveno zavarovanje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Martin Jančič 09:06 07.april 2018.

    Zavarovalnice dražijo, čakalne vrste se pa daljšajo to ti je sistem!

  • mirror 16:45 06.april 2018.

    Zavarovalnice imajo premalo dobička.