Slovenija
28 ogledov

Triglavani bodo tekmovali

Tako triglavani kot Šenčurjani se bodo prvič v novi sezoni predstavili v petek v Žurnal24 main
Nastop košarkarjev Triglava v ligi 1.B naj ne bi bil več vprašljiv. Šenčurjani mirni.

Letos bomo tekmovali”, je zatrdil predsednik kranjskega Triglava Darko Vidakovič. Sezono so resno ogrožale finančne obveznosti. Precej mirneje se na začetek lige 1.B pripravljajo v sosednjem Šenčurju.

Izstopi v trendu
Težki časi so. Izstopi klubov so v trendu,” je pomen zagotovila o nadaljnjem nastopanju Triglavanov v ligi 1.B pojasnil Vidakovič. Klub se še vedno otepa nekaj let starih dolgov, bremenile so ga tudi zaostale finančne obveznosti do zveze. “Za sodnike in prispevke se je nabralo nekaj tisoč evrov,” je bil iskren Vidakovič. Včeraj naj bi jih poravnal.

Kaj pa ekipa
Članska ekipa Triglava sicer vadi, ni pa še povsem formirana. Temeljila bo na mladih, domačih, amaterskih igralcih. “V teh časih si profesionalizma ne moremo privoščiti,” je dejal Vidakovič. Vseeno upa, da bodo privabili še kakšno okrepitev, išče tudi stratega. “Želimo pripeljati dobrega trenerja, ki bo nadaljeval in okrepil kakovostno delo z mladimi, po čemer je bil klub vedno znan,” je povedal.

Bogatejši za izkušnjo
Šenčurjanom lanski neuspeh v ligi 1.A in izpad v nižji rang tekmovanja ni vzel volje, zlasti ker finančnih težav zaradi vztrajanja v okviru realnih zmožnosti nimajo. Jedro ekipe je ostalo isto, prišla sta Kosec in Milašinovič, moštvo pod taktirko Gregorja Jerasa vadi že en mesec. Prvi preizkus bo že petkova pokalna tekma v domači dvorani proti Krki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.