Slovenija
5632 ogledov

Trije dnevi, več kot tri tisoč prekoračitev na dveh novih lokacijah

Meritve hitrosti Cesta v Mestni log Andrej Leban
Omejitev na obeh odsekih, kjer stojita novi ohišji, je 30 kilometrov na uro.

V Ljubljani so v okviru Evropskega tedna mobilnosti postavili dve novi ohišji za samodejno napravo merjenja hitrosti. Radarja so postavili na Cesti v Mestni log 45 in na Aljaževi ulici 45, kjer je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro. Od petka do ponedeljka so zabeležili več kot 3000 prekoračitev hitrosti, so sporočili iz ljubljanske občine.

Mestna občina Ljubljana se že 19. leto zapored pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

radar Slovenčeva ulica Radar in cona Avto Pozor, za isto hitrost kot doslej boste dobili položnico za 300 evrov

Pod sloganom Izberi čistejši način prevoza! so skupaj z javnimi podjetji in zavodi MOL, četrtnimi skupnostmi ter mnogimi drugimi organizacijami pripravili deset trajnih ukrepov in številne aktivnosti, ki jih bodo prilagajali glede na situacijo, povezano z epidemijo covida-19.

Namestitev dveh novih ohišij

Eden od ukrepov je tudi namestitev dveh novih ohišij za samodejno napravo merjenja hitrosti na Cesti v Mestni log 45 in na Aljaževi ulici 45, na obeh cestah je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro. Z meritvami so začeli v petek in že v prvih dneh zaznali številne prekoračitve hitrosti.

Meritve hitrosti Cesta v Mestni log | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Od petka do ponedeljka so na Cesti v Mestni log po navedbah Mola zaznali skupno 2202 prekoračitvi hitrosti, na Aljaževi ulici pa 1078. Kljub omejitvi hitrosti 30 kilometrom na uro je bila najvišja izmerjena hitrost na Cesti v Mestni log kar 86 kilometrov na uro, na Aljaževi ulici pa 73 kilometrov na uro.

Izboljšanje varnosti otrok na cesti

Glede na te rezultate meritev hitrosti v Molu pozivajo vse voznike, da pri vožnji upoštevajo cestno prometno signalizacijo in tako tudi sami pripomorejo k izboljšanju prometne varnosti kot tudi večje varnosti otrok v cestnem prometu. Poudarili so, da sta obe lokaciji izvajanja meritev vezani na šolsko pot in se nahajata v neposredni bližini šol.

Prav tako so poudarili, da je namen izvajanja meritev s samodejnimi merilnimi napravami izključno izboljšanje prometne varnosti, saj vozniki vse prevečkrat pozabljajo, da prevelike hitrosti zmanjšujejo možnost, da bi se izognili nevarnim situacijam in s tem tudi preprečili prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • poki 22:38 16.september 2020.

    Čim več takih lokacij pravilno pa za skiroje ne pozabite kaj nabavit v prihodnosti letijo nekateri čez sesdeset na uro.

  • gefoxo5904 19:40 16.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • gggg 17:49 16.september 2020.

    Vozim po omejitvah in nikdar ne dobim položnice. Zelo preprosto.