Avto
30444 ogledov

Pozor, za isto hitrost kot doslej boste dobili položnico za 300 evrov

Meritve hitrosti Cesta v Mestni log Andrej Leban
V Ljubljani na prometni ulici je zrasel nov drog za merjenje hitrosti. Na odseku so močno zmanjšali najvišjo dovoljeno hitrost!

Na Cesti v Mestni log so delavci postavili drog, namenjen škatli za stacionarni radarski merilnik. Drog stoji v neposredni bližini OŠ Kolezija, kjer je zaradi cone že doslej veljala omejitev hitrosti 30 km/h.

Ko smo včeraj dopoldan preverjali stanje, je bil drog še prazen (zgornja fotografija). Bralec pa nas je opozoril, da je zdaj škatla za merilnik že montirana in usmerjena proti vozilom, ki pripeljejo iz smeri Murgel (spodaj). Vendar pa obstoječi merilniki, ki jih imajo v uporabi ljubljanski redarji, omogočajo meritve na dveh pasovih, torej tudi za odhajajoči promet. 

Merilnik hitrosti radar | Avtor: Bralec Bralec

Bodite pozorni na novo lokacijo znakca

Območje cone 30 so sicer v zadnjih dneh precej na tiho bistveno podaljšali, tako da zmanjšanje hitrosti s 50 na 30 km/h ne velja več le v neposredni bližini šole, temveč vse do križišča med Cesto v Mestni log in Vipavsko cesto.

Upravljalec je na odseku dodal tabli "Meritve hitrosti", v neposredno bližino prihodnjega radarja pa namestil digitalni prikazovalnik "Vi vozite". Krajše opazovanje dogajanja je pokazalo, da številni vozniki v območje meritve pripeljejo bistveno hitreje od na novo dovoljene hitrosti. 

Avto merilec hitrosti Razkrivamo Avto Razkrivamo - kako nekaznovano voziti 165 km/h mimo policijskega radarja

Kakšnih drugih posebnih oznak, ki bi voznike, ki se vsakodnevno "na pamet" vozijo mimo, opominjale na bistveno spremembo največje dovoljene hitrosti, nismo opazili. Za marsikaterega voznika bo težava, ker je predpisani znak za cono 30 (oznaka 2421 v Pravilniku o prometni signalizaciji) precej manjši od klasičnih znakov za omejitve, saj kvadratna oznaka "cone" meri le 60 x 60 centimetrov, v njej na beli podlagi narisan znak z omejitvijo hitrosti pa je precej pomanjšan.

Klasični okrogli znak za omejitev hitrosti v naseljih mora sicer po pravilniku v premeru meriti najmanj 400 milimetrov. 

Nekateri upravljavci infrastrukture prav zaradi boljše opaznosti con z omejitvijo hitrosti poleg vertikalne signalizacije uporabijo še horizontalne cestne označbe na asfaltu (oznaka 5603 in 5603-1).

Za isto hitrost boste plačali visoko kazen

Če bo vsakodnevni voznik v množici reklamnih in obvestilnih tabel na ulici spregledal znak za začetek cone in zapeljal po njej s 50 km/h kot doslej, tvega kazen kar 300 evrov in še tri kazenske točke. Za prekoračitev med 5 in 10 km/h je zagrožena kazen 80 evrov, za prekoračitev med 20 in 30 km/h pa kar 1.000 evrov in pet kazenskih točk.

Po naših informacijah so v preteklih dneh policisti že večkrat merili hitrost na novo označenem odseku. 

Meritve hitrosti Cesta v Mestni log | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

andrej.leban@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • rifeme9696 11:23 14.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • pesot27074 18:21 13.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • mujica 18:46 12.september 2020.

    Prevarantu vseh prevarantov Jankoviću je očitno zmanjkalo denarja, pa je treba še mal meščane olupit, da bo za njega več. Ne bit naivni, da on od tega nima nič. Na naslednjih volitvah pa ga še naprej veselo volite!!!!