Avto
35454 ogledov

Policisti ji ne verjamejo, da ni vozila 703 km/h

Ford focus ST Ford
Primer prehitre voznice iz Italije, ki so ji namerili hitrost večjo od 700 km/h je primer, ko se lahko le čudimo, kako daleč seže »prav« uradnih organov.

Pred dobrima dvema tednoma smo namreč pisali o voznici, ki se je v Affagni v italijanski pokrajini Ancona, torej na jugu sosednje države, peljala mimo stacionarnega policijskega radarja, ta pa ji je nameril hitrost kar 703 kilometrov na uro.

radar na štajerski cesti Avto Posneta, kako v ford focusu vozila s hitrostjo 703 km/h

S tem naj bi kar za 633 kilometrov na uro prekoračila največjo dovoljeno hitrost. In to ne v kakšnem ekstremnem hiperšportnem avtomobilu, ampak v povsem običajni družinski kombilimuzini fordu focusu.

radar na štajerski cesti | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Seveda smo, tako kot vsi razumni komentatorji, domnevali, da bo voznica uspela s pritožbo in je ne bodo zares kaznovali z globo 850 evrov in pripisom 10 kazenskih pik, a italijanski uradniki menijo drugače. Lokalna policija je namreč zavrnila pritožbo in vztraja, da mora voznica plačati globo.

Avto merilec hitrosti Razkrivamo Avto Razkrivamo - kako nekaznovano voziti 165 km/h mimo policijskega radarja

Predstavnik odbora za prometne predpise Giovanni Strologo, na katerega se je obrnila, je voznici svetoval, naj globo najprej plača, potem pa se pritoži, kar je ta zavrnila. Šele pozneje, ko je zadeva na družbenih omrežjih izzvala splošno ogorčenje, ji je priporočil, naj kazni ne plača in naj celo zahteva odškodnino.

radar Slovenčeva ulica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Če bo obveljala beseda lokalnih policistov, bo voznici priznan neverjeten dosežek, saj naj bi v tem primeru na javni cesti dosegla hitrost, ki je ni še noben serijski avtomobil na svetu. Celo slovitemu bugattiju chironu super sport + je uspelo preseči »le« 500 kilometrov na uro. Je torej čas za priznanje novega rekorda v hitrosti vožnje s serijskim avtomobilom? Ki je vrh vsega ford focus, ki uradno zmore do 250 kilometrov na uro. In to gotovo ne različica, ki jo je vozila italijanska voznica.

VW transporter, radar Avto Takšen je bil eden prvih policijskih radarjev
 

Komentarjev 7
  • Avatar Rebecca Pika
    rebecca20 17:55 27.julij 2020.

    Za Pavliho

  • Covid_1984 22:40 25.julij 2020.

    ancona je daleč od juga italije haha

  • SonnyBlack 18:06 25.julij 2020.

    pri 703 km/h...bi oni radar odsmrel,policaja ki je to mero pa bi sleklo😆😆