Slovenija
16 ogledov

Trije koalicijski poslanci podprli interpelacijo?

slovenija 11.01.2012 Gregor Virant, izredna seja DZ, na kateri bodo odlocali o i Saša Despot
Nekateri poslanci Pozitivne Slovenije so neuradno napovedali, da bodo podprli interpelacijo zoper ministra Viranta.

Minister za notranje zadeve Gregor Virant se bo v petek že drugič zagovarjal zaradi interpelacije. Po poročanju današnjega Dnevnika je med poslanci Pozitivne Slovenije podporo interpelaciji napovedal Jožef Kavtičnik. Če se bo glasovanja udeležila, naj bi jo podprla tudi Tina Komel. Po informacijah iz poslanskih vrst naj bi se jima neuradno pridružil tudi Stanko Stepišnik, vendar bo opoziciji za uspeh interpelacije kljub temu zmanjkalo nekaj glasov.

Poslanec PS Peter Vilfan je povedal, da bi marsikdo, ki bo sicer na petkovem glasovanju Viranta podprl, glasoval drugače, če ne bi šlo za obstoj vlade. Virant tako lahko – tudi glede na stališča preostalih koalicijskih partnerjev – računa na podporo v državnem zboru, zlasti zaradi želje po ohranitvi stabilnosti vlade. Nezaupnica Virantu, ki je tudi predsednik DL, bi namreč precej verjetno povzročila konec koalicije ali pa bi jo vsaj resno ogrozila.

Že druga interpelacija

Na vrhu tokratnih očitkov skupine poslancev s prvopodpisanim nepovezanim poslancem Ivanom Vogrinom je politično kadrovanje, ker naj bi Virant nekdanjemu izvršnemu direktorju DL Janku Jenku pomagal v nadzorni svet Slovenske industrije jekla. Šlo naj bi tudi za sistemsko korupcijo v povezavi z Jenkovim podjetjem PCX Invest.

Zagovor pred poslanci pa bo od Viranta zagotovo zahteval nekaj več truda tudi zaradi informacij o nakupu letalskih vozovnic pri Adrii Airways, ki so v javnost prišle po vložitvi interpelacije in zaradi katerih je sprva celo kazalo, da je Virant že izgubil podporo in zaupanje številnih v koaliciji.

 

 

Komentarjev 3
  • dragec 06:19 01.april 2014.

    Letalske vozovnice .......???????

  • YaKo 23:07 31.marec 2014.

    bolj "leve" vlade še nismo imeli

  • dragec 19:56 31.marec 2014.

    To se pri vojakih v SSDSS že ne bi zgodilo. Levica je vedno bila neenotna in nagnjena k razpadu