Slovenija
3 ogledov

Trije milijoni čakajo

Premier Borut Pahor in mariborski župan Franc Kangler. V začetku leta se je obči Žurnal24 main
Ministrstvo opozarja: še dober mesec in denarja za univerzijado ne bo več. Občine in Susa se še pogovarjajo.

"Petnajstega septembra smo Slovenski univerzitetni športni zvezi (Susa) poslali obvestilo, naj nam pošlje zahtevek za izplačilo treh milijonov za plačilo pristojbine za univerzijado. Opozorili smo jih, da je rok najpozneje do 15. novembra, saj v nasprotnem primeru teh sredstev iz proračuna Republike Slovenije ne bo možno izplačati," pojasnjuje Darko Repenšek z ministrstva za šolstvo in šport.

Osnova za izplačilo je namreč zahtevek, kot je zapisano tudi v pogodbi med omenjenim ministrstvom in Suso. Če Susa do takrat ne pošlje zahtevka, se lahko zgodi, da teh proračunskih sredstev ne bo več na voljo, tako pristojbina ne bo plačana in 26. zimske univerzijade v Mariboru ne bo. "Z naše strani je vse pripravljeno, denar čaka, a ne bo več dolgo," je jasen Repenšek.

Pogodbo pripravljajo
"Pogodba o organizaciji univerzijade se pripravlja. V njej se bomo konkretno dogovorili za odgovornosti in pristojnosti, pa tudi to, kje bodo posamezne prireditve izpeljane. To pogodbo bo obravnaval organizacijski odbor, ki bo sklican v od 10 do 14 dneh," pravi Andrej Verlič, mariborski podžupan.

Medsebojna pogodba naj bi bila dogovorjena v tem tednu, nato jo mora obravnavati organizacijski odbor, pozneje pa jo morajo potrditi še mestni sveti sodelujočih občin. Susa namreč ne želi sama nositi finančne odgovornosti, če univerzijade ne bo, zato se dogovarjajo, koliko bo kateri partner prispeval v primeru poloma.

Vroč četrti člen
V četrtem členu pogodbe, ki sta jo podpisala Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport, ter Otmar Kugovnik, predsednik Suse, je zapisano, da bo Susa, če 26. zimska univerzijada v Mariboru ne bo izvedena, ministrstvu vrnila sredstva skupaj z zakonitimi obrestmi vred. Sredstev ne bo treba vrniti le, če univerzijade ne bo le zaradi višje sile (neugodne vremenske razmere, državljanski neredi in vojna ter druga izredna stanja).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.