Slovenija
17 ogledov

Trije padli v globino

Za gradnjo Doma pod Gorco je petčlanska komisija (Aleš Škof, Miha Glavič, Valter Žurnal24 main
Delovna nesreča. Pri gradnji Doma pod Gorco poškodovani delavci iz Makedonije.

"Pri betonaži balkonske plošče se je zaradi razmočene zemlje porušil oder in trije delavci so padli v globino," Miroslav Temnik, direktor podjetij Stavbar Gradnje in Velt - Stavbar, pojasnjuje sobotno delovno nesrečo na gradbišču novega doma za ostarele na Studencih.

Gradi 32 podizvajalcev
"Trije delavci, stari od 47 do 53 let, makedonski državljani, so padli približno šest metrov v globino in se huje telesno poškodovali, zato so jih z reševalnimi vozili odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor," pa razlaga Bartolo Lampret s Policijske uprave Maribor.

Kot pravi Temnik, gre za delavce najetih podizvajalcev: "Z delavci ni nič hujšega, nobenih zlomov nimajo. Na tem gradbišču imamo 32 gradbenih podizvajalcev. Delavci so večinoma iz držav nekdanje Jugoslavije." Direktor podjetja Stavbar Gradnje dodaja, da so delavce obiskali v bolnišnici, kjer so na opazovanju. "To je prva delovna nesreča na tem gradbišču; tudi drugače imamo malo nesreč," razlaga Temnik.

Dela tečejo naprej
Neuradno smo izvedeli, da so trije poškodovani Makedonci delali za podizvajalca, podjetje Kristehnik, ki ima sedež v Mariboru. Po podatkih poslovnega registra Slovenije je zastopnik omenjenega podjetja Koteski Vangjel. Objavljena mobilna telefonska številka včeraj ni bila dosegljiva. "Nimam še uradnega poročila o tem, kaj se je zgodilo, a ga pričakujem danes. Dela zdaj normalno tečejo naprej in še vedno lovimo rok september oziroma oktober," pojasnjuje Irena Hedl, direktorica Doma pod Gorco.

Dvakrat v enem tednu
Le nekaj dni za tem, ko so kriminalisti zbirali dokumentacijo o sumljivem ustanavljanju podjetja Dom pod Gorco in izbiro izvajalca za ta projekt, zdaj proučujejo še delovno nesrečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.