Slovenija
29 ogledov

Trikratna kazen za napačno parkiranje?

Predlagana višina za priklenitev lisic je 50 evrov, ob nedeljah in ponoči pa 100 Žurnal24 main
V Ljubljani se obetajo višje globe za napačna parkiranja – namestitev lisic in odstranitev vozila s pajkom bi lahko znašala 100 evrov.

Ljubljanski mestni svetniki razpravljajo o spremembah odloka o cestnoprometni ureditvi, v katerem so natančno zapisane nove pristojnosti mestnih redarjev, ki jih določa zakon o varnosti cestnega prometa. Prav tako pa so v njem tudi višje cene za napačno parkiranje. 

V osnutku odloka so zaradi učinkovitejšega ukrepanja bolj dorečene pristojnosti mestnih redarjev, v zvezi s tem so predlagane višje kazni za prekrške in višji stroški za odstranitev in hrambo vozila, priklenitev vozila ter odvoz zapuščenega vozila. Višina stroškov za odstranitev in hrambo parkiranega vozila znaša po sedanjem odloku 67 evrov, predlagana višina je 100 evrov, za hrambo vozila pa pet evrov na dan, sedaj dva evra.

Višina stroškov za priklenitev in odstranitev lisic ob delavnikih in sobotah med 6. in 22. uro znaša 35 evrov, predlagana višina je 50 evrov. Ob delavnikih in sobotah med 22. in 6. uro, nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih višina stroškov znaša 67 evrov, predlagana višina je 100 evrov. Višina stroškov za odvoz zapuščenega vozila, ki znaša 35 evrov, pa se s spremembo odloka ne spreminja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.