Slovenija
8044 ogledov

Trikratni premier Janez Janša se ukvarja s to obleko

twiitter
Dan pred 8. marcem.

Janez Janša, ki je trikrat zasedal mesto predsednika vlade in medtem tudi predsedoval svetu EU, torej premierjem vseh držav EU, zdaj pa je vodja največje opozicijske stranke, se ukvarja s ceno obleke, ki jo je kupila Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec.

Ne samo enkrat, Janša je zapis poobjavil večkrat

Janša je tako večkrat retvital tvit, v katerem se je pisec obregnil ob ceno obleke, ki jo nosi Nika Kovač.

Na dejanje Janše se je Nika Kovač odzvala z besedami: "Za 8. marec nam vsem skupaj želim, da gospodje v kravatah in na pozicijah moči končno prenehajo: komentirati kako izgledamo, se spraševati, zakaj še nimamo otrok, analizirati obleke, ki jih nosimo, se vtikovati v to, kako živimo, šteti koliko gub imamo, s kom se družimo."

Uporabnika tviterja Bojana Požarja je zmotilo, da Nika Kovač nosi obleko, ki naj bi bila vredna 350 evrov. Na spletni strani je namreč poiskal trgovino, ki prodaja oblačilo, ob tem pa je zapisana tudi cena. 

"To je širjenje sovražnosti, šovinizma in avtoritarne družbe"

"Računov o svoji garderobi ne rabim polagati nikomur. Še najmanj pa Janezu Janši in Bojanu Požarju. Odločila sem se, da vseeno spregovorim. Spregovorim, ker so njihove objave podlaga širjenja sovražnosti, šovinizma in avtoritarne družbe," je odgovorila Kovač, ki ob tem opozarja, da vprašanja, povezana z videzom, garderobo in družinskim statusom, letijo samo na ženske.

"Obleko sem kupila na razprodaji"

"Obleko sem kupila na razprodaji v Beogradu. Stala je 160 evrov manj, kot trdita gospoda. Imam bančni izpisek plačila. Kupila sem si jo en dan pred referendumom za javno RTV. Po vseh komentarjih, napadih in žalitvah sem se želela počutiti lepo. Imam privilegij, da si lahko kdaj privoščim obleke, ki niso del hitre mode," je pojasnila Nika Kovač in dodala: "Laž Janeza Janše je prozorna in jasna. In služi preprostemu dejstvu: moji osebni diskreditaciji in utišanju kritičnega glasu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • robert73 22:01 07.marec 2023.

    Punce odbijajočega videza in nezrelega vedenja, morajo nositi nadstandardno drage obleke...

  • Boris 20:06 07.marec 2023.

    Sploh ni enaka obleka. Podobna, ne enaka. Primitivizem pa itak.

  • Janez11 19:27 07.marec 2023.

    Počitnice, oblekce in luftanje bajske menstrualke plačuje bebava raja.