Slovenija
50727 ogledov

Trojni umor: Ubil babico, dedka in strica

Policija Saša Despot Fotografija je simbolična
Danes se bo nadaljevalo sojenje Petru Gaspetiju.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se bo danes z glavno obravnavo nadaljevalo sojenje Petru Gaspetiju, ki ga obtožnica bremeni trojnega umora v Škocjanu pri Domžalah junija lani. V dosedanjih dveh predobravnavnih narokih se Gaspeti ni želel izreči o očitkih. Sodnica Marjeta Dvornik načrtuje, da bi lahko glavno obravnavo zaključili do sredine aprila.

Grozi mu najmanj 15 let zapora

Obtožnica 24-letnemu Gaspetiju očita umor na grozovit ali zahrbten način, za kar je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora. Gaspeti naj bi 13. junija v Škocjanu pri Domžalah z ostrim predmetom tako hudo poškodoval sorodnike, stare 81, 74 in 51 let, da so na kraju umrli. Umoril naj bi babico, dedka in strica, po dogodku pa sam poklical policiste. Tožilka Maša Podlipnik je sicer v primeru priznanja krivde za vsa očitana dejanja predlagala izrek enotne kazni 30 let zapora.

Prvi predobravnavni narok je potekal decembra, ko se Gaspeti, ki se pred očitki brani iz pripora, ni želel izreči o svoji krivdi. Zato je sodnica sklepala, da je ne priznava.

Ponovno zaslišanje svojcev

Tudi na drugem predobravnavnem naroku v začetku marca je dogajanje v sodni dvorani spremljal molče, do predlogov sodnice o poteku sojenja pa se ni opredeljeval. Med drugim je molčal, ko ga je sodnica povprašala, ali želi, da mu sodi sama ali da bi senat sestavljalo pet sodnikov, in ali želi, da se pričanja njegovih svojcev in znancev na sodišču zgolj preberejo. Sodnica je tako lahko le ugotovila, da možnosti, da bi mu sodila sama, ni mogoče uporabiti. Prav tako bodo predvidoma ponovno zaslišali obtoženčeve svojce in znance.

Je pa v obdobju od prvega naroka izvedenec ugotovil, da obtoženi težko strnjeno spremlja obravnave, zato je predlagal, da trajajo največ štiri ure in da na vsakih 45 minut naredijo premor, čemur bo sodnica sledila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar olor
    olor 11:55 16.marec 2021.

    Zanimivo kako v takšnih primerih sodijo hitro. Pri gospodarskem kriminalu pa velikokrat zastara ko so več milijonske prevare. S tem ne opravičujem tipa, ki je ubil tri ljudi.

  • Majazmaja 10:34 16.marec 2021.

    Tip je psihopat in samo vprašanje, kaj bo, ko pride na prostost. Ne 15 let, za vsakega ubitega 40 let. In tako bi moralo biti tudi pri Periću, psihotu z Gorjancev, tistemu vojaku, ki je totalno moten in je na ...prikaži več forenzični (mogoče je že zunaj), freaka, ki je na Igu ubil policaja itd.

  • 1a2c3da9175ff689f1b6ee914a471ea0f65a7e04 08:47 16.marec 2021.

    Toliko se ukvarjajo z zadevo,ko je kristalno jasna... .Saj sta samo dve možnosti,ali Dob,ali češ da "forenzična" psihiatrija... .Ne obelodanijo pa,da imajo v policiji,sodiščih in tudi tožilstvu( spomnimo se samo na krajo koles in obrezovanje drevesa), polno hujših pacientov od ...prikaži več Gaspetija... .Saj se ve,da je v kritičnem trenutku fantu nekaj "preskočilo",da je prišlo do tega dogodka.Ena od verjetnih možnosti obstaja, da je imel hudiča v sebi in tako narobe videl, presojal okolje in ljudi okoli sebe