Slovenija
137 ogledov

Tromba prestrašila Primorce

Vodna tromba
1/6
Izidopr Jug
Prebivalce slovenske obale je pred slabo uro presenetila vodna tromba.

Vodna tromba, ki se je danes dopoldne pojavila nad slovensko obalo, se je na srečo razpršila že nad morjem. "Bila je od dva do tri milje od obale. Vidna je bila kar nekaj minut, in kot se je dalo videti, je bila zelo močna," so nam dejali na Upravi RS za pomorstvo, izpostava Piran.

Kot piše Delo, sta se pojavili dve pijavici – najprej ena manjša, zatem pa še večja, ki je segala kakih 800 metrov visoko od morja do oblakov –, pri morju pa se je tvorila meglica, ko je zračni vrtinec vase srkal morje.

Nihče ni bil poškodovan

Na srečo je danes promet na morju bolj umirjen, tako da na upravi niso imeli dela z reševanjem bark. Prav tako zaradi oddaljenosti trombe niso bili ogroženi kopalci.

Še vedno ni ohladitve

Na Primorskem je še vedno zelo toplo. Kot nam je dejala dopisnica, so Primorci željni ohladitve. "Sonca sicer ni, je oblačno, ampak še vedno zelo soparno in vroče. V Portorožu ni padla niti kaplja dežja, v Izoli je padlo nekaj kapelj, v Kopru pa nič. Trenutno je 27 stopinj Celzija."

Komentarjev 9
  • Ronald Reagan 15:31 24.junij 2013.

    V Slo dobijo službe še samo kvazi novinarji z jugo poreklom...ker so vsi prave barveSlovence je tako treba pobalkanizirat...

  • Ronald Reagan 15:29 24.junij 2013.

    Gliser?????

  • CastrumFF 14:46 24.junij 2013.

    Pijavica NI slovenski izraz !Pijavica je hrvaška beseda in ne vem zakaj se jo uporablja v slovenskem mediju !? Pomanjkanje znanja slovenske besede pri novinarjih? Kvazi novinarjih?