Slovenija
59 ogledov

Trop Skaza odstopa že v ponedeljek?

slovenija 17.03.14, Alenka Trop Skaza, Ministrica za zdravje, tiskovna konferenc Anže Petkovšek
Ministrica za zdravje Alenka Trop Skaza, ki je posle prevzela konec februarja, naj bi že razmišljala o odstopu.

Po pisanju Dela se odposlanci Alenke Bratušek menda že zanimajo, kdo bi bil pripravljen prevzeti položaj, če bi ministrica odstopila. TV Slovenija pa je zvečer poročala, da naj bi ministrica Alenka Trop Skaza odstopno izjavo premierki predala že v ponedeljek. A po drugi strani krogi v bližini ministrice takšne navgedbe zavračajo.

Informacije, da Trop Skaza razmišlja o odstopu, na vladi uradno niso komentirali, prav tako tudi ne ministrica. Viri časnika pa trdijo, da "potekajo pogovori o tem, kako bo na delo ministrstva vplivalo dejstvo, da je podjetje soproga ministrice sklepalo posle s prejemniki javnih sredstev".

Po neuradnih informacijah si vrh vlade sicer ne želi menjave na čelu enega najtežjih resorjev. Naslednika Tomaža Gantarja je predsednica vlade namreč iskala kar tri mesece. Kandidatov je bilo namreč zelo malo.

"Zdravstvo obvladuje mafija"

Kirurg Erik Brecelj je za nacionalno televizijo ocenil, da bi morebitni odstop dokazoval resnost stanja v državi. "Pomeni tudi, da je biti minister za zdravje v tej državi nevarneje kot notranji minister. Zdravstvo obvladuje mafija, to je jasno, če si mislimo, da to ni res v Sloveniji, si lažemo, in seveda mafija ne želi, da je na tem mestu nekdo, ki bi ukrepal proti njim, zato imamo odstope, imamo v preteklosti grožnje ministrom," je bil neposreden znani kirurg.

Komentarjev 9
  • ac-dc 21:21 22.marec 2014.

    Že ve zakaj odstopa. Kalkulacije, da bo njen lahko potem kandidiral na razpisih...gola matematika.

  • Veteran 18:54 22.marec 2014.

    Kar naj gre, saj itak nima niti vizije kaj bi sploh naredila z zdravstvom, ki je skorumpirano do kraja!!

  • jezero 17:22 22.marec 2014.

    Ona zasluži sedaj 5000 evrov, njen mož pa ima pogodbo z državo za 5 milijonov za tisto urgenco. Se vam po koravdah, ki jih nosi, kaj dozdeva, za kaj se bo odločila, če se je že odločila, da si bo ...prikaži večo izbrala po prejšnjih sopotnikih prav tega lepotca za moža?