Slovenija
19 ogledov

Trošarine na cigarete za polovico navzgor?

cigarete Shutterstock
Vlada na dopisni seji sprejela predlog novele zakona o trošarinah, s katero si bo dala možnost, da za polovico zviša trošarine za tobačne izdelke.

Z novelo zakona o trošarinah se bo vladi dalo pooblastilo, da v skladu z ekonomsko politiko lahko do 50 odstotkov zmanjša ali poveča trošarino za vse tobačne izdelke, so po dopisni seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje.
Poleg tega bo imela vlada tudi pooblastilo, da do 50 odstotkov poveča ali zmanjša odstotek ali znesek vračila ali oprostitve plačila trošarine za energente, ki so porabljeni za z zakonom določene namene ali se dodajajo fosilnim gorivom.

O številu cigaret v škatlici
Razširil se bo tudi obseg upravičencev do pridobitve tobačne znamke, za drobno rezani tobak in tobak za kajenje se bo odpravila restriktivna omejitev glede nameščanja tobačne znamke pod celofanski ovoj, opredelila se bo tudi minimalna količina cigaret v posameznem zavojčku cigaret.

Komentarjev 7
  • zic 07:03 20.november 2012.

    zaradi mene lahko vsak dan podražijo tobak, ki ubija človeštvo in zato je še prepoceni

  • nostradamus 06:48 20.november 2012.

    ze tako velika vecina kadilcev nabavlja tobacne izdelke na jugu 50% ceneje torej drzava tu ne bo dobila denarja poiskati bo morala drugo pot

  • Žurnalček 23:28 19.november 2012.

    Tolk cajta ga bodo višal , da bo Tošić začel cigarete švercat !