Slovenija
11043 ogledov

Tržni inšpektorat odsvetuje nakup Raspberry Ketone

Računalnik Profimedias
Tržni inšpektorat potrošnike opozarja na izdelek Raspberry Ketone.

Po mnenju Tržnega inšpektorata RS gre v primeru spletni strani z identično vsebino - http://onios.si/raspberry/?src=24&ad=rt in http://divesgrp.com/raspberry/?src=24&ad=u-t - za eno od eno tipičnih spletnih prevar in zato nakup preko navedenih spletnih strani odsvetuje.

Neznani prodajalec preko njih skuša prodati izdelek Raspberry Ketone, s katerom naj bi potrošnik izgubil do 27 kg zdravo in naravno, pri čemer prodajalec med drugim tudi navaja, da izdelek pospešuje topljenje maščobe za 12 odstotkov, da zmanjša apetit in da je 250 odstotkov učinkovitejši v izboljšanju metabolizma.

 | Avtor: posnetek zaslona posnetek zaslona
Tržni inšpektorat pri tem navaja več očitnih znakov, zakaj omenjene spletne strani niso zaupanja vredne, in sicer na spletnih straneh niso navedeni nikakršni podatki o ponudniku, poleg tega ponudnik izdelek ponuja z visokim popustom, s čimer želi potrošnike prepričati v hiter nakup. Telefonska številka 01 828 08 84, ki se pojavlja v oglasih in preko katere je prav tako mogoče opraviti naročilo, na prvi pogled zbuja zaupanje, vendar je uporabnik te telefonske številke oseba iz države izven Evropske unije.

Na straneh so objavljeni tudi komentarji zadovoljnih kupcev, pri čemer njihove verodostojnosti ni mogoče preveriti, glede na to, da se enake fotografije zadovoljnih kupcev pojavljajo tudi na drugih spletnih straneh v tujih jezikih, pa kaže na to, da so izmišljeni tako komentarji kot predstavljene osebe.

Kaj pa obljubljeno vračilo kupnine?

Potrošniške organizacije so na previdnost pri nakupu omenjenih izdelkov že opozarjale, ko so kupci prehranskih dopolnil in pripravkov za hujšanje ostali brez obljubljenega vračila kupnine.

Potrošnikom so zato pri Zvezi potrošnikov Slovenije svetovali, da že pred nakupom poiščejo informacije, pri katerem podjetju kupujejo in kje je registrirano. Slovenski ponudniki so namreč pod nadzorom slovenskih inšpekcijskih organov in uveljavljanje morebitnih reklamacij ali pritožb pa je zato bistveno lažje.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.