Slovenija
20 ogledov

Tržnica vse bolj prazna

Tržnica Katarina Pernat
Odpovedi najemov. Po Tušu odhajajo še drugi, Snaga le nemočno opazuje.

Maribor. “Tržnica propada. Potem ko je v trgovskem delu svoje prostore izpraznil Tuš, mu zdaj sledijo drugi najemniki. To je mariborska sramota,” se je na nas obrnil bralec, ki nas je opozoril na prazne in zapuščene prostore mariborske tržnice.

Bi Snaga prevzela tržnico?

Naj spomnimo, da je od lanskega 1. julija Tržnica Maribor, ki je bila v večinski občinski lasti, v stečaju. Upravljanje ploščadi, kjer se prodajata zelenjava in sadje, je prevzela občinska Snaga. Hypo Leasing pa kot lastnik celotne stavbe oddaja lokale in poslovne prostore.

Ivan Hajnšek, direktor Snage, se zaveda, da trenutno stanje ne koristi nikomur. “Nimamo vpliva na trgovce, ki so odpovedali najem prostorov. Sami smo sicer zainteresirani, da bi lokale morda prevzeli v upravljanje, vendar le, če bi Hypo postavil spodobno ceno. Konkretno pa se še nismo pogovarjali,” je dejal.

Hypo: Interesenti so

Pri Hypo Leasingu so potrdili, da že vse od prevzema iščejo potencialne nove najemnike. Dodali so, da se pojavljajo številni interesenti, o imenih pa ne želijo govoriti. “Pripravljamo tudi popolnoma nov koncept za trgovinski del,” so za Žurnal pojasnili na Hypu. Kakšno najemnino zdaj plačujejo najemniki lokalov, pa nam niso razkrili.

Minus tudi za branjevce

S tem, kaj se dogaja s tržnico in praznimi prostori, pa niso seznanjeni branjevci, ki na tržni ploščadi prodajajo svoje pridelke. Erna Skok, predsednica Združenja pridelovalcev vrtnin Maribor, se huduje: “Zaprtje samopostrežne trgovine za nas pomeni manj prometa. Ljudje gredo v velike samopostrežne trgovine v nakupovalnih centrih in tam kupijo zelenjavo. Ne vemo, kako bomo nadoknadili ta minus.” Pridelovalci februarja pričakujejo tudi sestanek s Snago in lastnikom.

Komentarjev 3
  • bojovi 17:42 29.januar 2012.

    *Kanglica*

  • bojovi 17:41 29.januar 2012.

    Potem si tale kangkica drzne neki čez Zokija govorit.

  • Žurnalček 16:58 29.januar 2012.

    Zakaj Snaga ne prevzame še MOB in Kanglco rukne na odpad !