Slovenija
39910 ogledov

Tu je že klestila toča in to kar dvakrat v enem popoldnevu. Kam se pomika?

Toča Bralka
Tako kot so kazale napovedi, nad posameznimi deli se je popoldne razbesnela toča.

Že zgodaj popoldne so nevihte začele nastajati na severu Slovenije, okoli 16. ure pa je nevihtna celica nastala tudi nad območjem Straže in Dolenjskih Toplic, ponekod je padala tudi toča. Nevihtna celica se je naprej pomaknila nad Novo mesto z okolico.

Bralka iz Dolenjskih Toplic nam je povedala, da se je v trenutku razbesnela toča, nekajkrat je zagrmelo, prihajalo je do močnih sunkov vetra, padala je drobna toča. Ozračje se je nato za kake pol ure umirilo, ob peti uri pa so spet sledile močne padavine, najprej brez toče, nato spet z drobnimi zrni.

Pomikanje padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Toča | Avtor: Bralka Bralka

Takšna je napoved 

Zvečer se bodo nevihte umirile. Ponoči in zjutraj bo prehodno nekoliko bolj oblačno, možna bo kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija.

V sredo bo sprva pretežno oblačno, dopoldne bodo še krajevne plohe, popoldne se bo zjasnilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladneje bo. V četrtek bo pretežno jasno in spet topleje.

Napoved od 20. do 25. maja

V petek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto oslabelo. V nedeljo nas bo prešla hladna fronta, za njo se polje zračnega tlaka nad našimi kraji ne bo kaj dosti okrepilo. V višinah bo občasno dotekal hladen in vlažen zrak, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V petek bo sončno, popoldne bodo v severni Sloveniji možne posamezne nevihte. Tudi v soboto bo večinoma sončno s popoldanskimi nevihtami. Od nedelje dalje je napoved vremena precej nezanesljiva, najverjetneje bo precej spremenljivo. V petek in soboto bo okoli 30 stopinj Celzija, nato se bo ohladilo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 06:42 17.maj 2022.

    To je pa tako, ko vključijo na norveškem njihov EISCAT...poglejte si satelitsko sliko, usmerjeno neposredno nad nas...z enim gumbom...https://neurje.si/radarske-slike/