Slovenija
42 ogledov

Tudi Kangler bo delil drva

Drva v Mariboru Bralka
Volilni glasovi pred skorajšnjimi županskimi volitvami se bodo v Mariboru očitno dobili z drvmi. Delil jih bo tudi kandidat Franc Kangler. Drva so prispevali donatorji.

Kandidat za župana Mestne občine Maribor Franc Kangler bo z Županovo listo v soboto podarjal sekana drva. Kot so zapisali, so drva namenjena predvsem prebivalcem Maribora, ki so v hudi socialni stiski. Vsakemu bodo podarili okoli meter drv, dokler ne bo zmanjkalo zalog. Na voljo je od 50 do 70 metrov drv.

Kot pravijo, so jih zbrali v sklopu volilnih donatorjev. "Akcijo izvajamo izključno z namenom, da pomagamo socialno najbolj ogroženim prebivalcem mesta Maribor, v sklopu nekdanje akcije Darujmo s srcem, ki je potekala v času županovanja Franca Kanglerja, ki jo bo ob izvolitvi zagotovo uvedel in ponovno realiziral," pa odgovarjajo na vprašanje zakaj so se odločili za takšno akcijo ter izpostavljajo, da so se namesto za prestižno predvolilno kampanjo raje odločili, da delajo s srcem za Maribor.

Déjà vu*

Brezplačnega razdeljevanja lesa občanom se je pred dobrima dvema tednoma lotil tudi sedanji župan Maribora Andrej Fištravec, ki znova kandidira.

Kar nekaj slabe negodovanja je takrat povzročila ugotovitev, da ne gre za drva, ampak lesno biomaso. Na občini so odgovorili, da nikoli niso napovedali deljenja drv, pač pa lesa, ki je bil nabran po žledu na javnih površinah. "Ali se lesna biomasa zdi posameznikom uporabna ali ne, je odločitev vsakega posamezika. Verjamemo, da bomo z njim komu pomagali," so zapisali. Še pred tem pa zavrnili očitke, da gre le za del predvolilne kampanje.

*Že videno 

Komentarjev 8
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:22 01.oktober 2014.

    ta drva bojo 300x preplačana z legalno krajo občanom.

  • Skippy 19:24 26.september 2014.

    Da bi še koga skrbeli kateri drugi ljudje, kot tisti najbolj revni. Ti ne bodo nikomur dali služb ali plačali davkov.

  • puys 11:17 26.september 2014.

    Ljudstvo praviš? 10% Mariborčanov je proti njemu. Ostali so nasedli levi propagandi, da pridejo na oblast.