Slovenija
21 ogledov

Tudi LDS zlorabil podatke

LDS je podatke o naslovih borcev NOB dobila v njihovi organizaciji, potrjuje Dor Žurnal24 main
Lucija Čok in Dorijan Maršič, kandidata LDS, sta v pismu borcem zapisala, da se čutita njihova tovariša. Užaljena borka je zapisala, da je ogorčena zaradi zlorabe osebnih podatkov.
"Res je, v sredo smo pisali borcem, seznam z osebnimi podatki smo dobili v njihovi koprski organizaciji. Koliko pisem smo poslali, pa ne vem," nam je včeraj potrdil sekretar LDS in poslanski kandidat te stranke za koprsko podeželje Dorijan Maršič. Pri njem smo preverjali navedbe iz anonimnega pisma, ki nam ga je v uredništvo poslala "užaljena borka". Kot je zapisala, je ogorčena zaradi zlorabe osebnih podatkov borčevske organizacije Koper center.

Zloraba osebnih podatkov
"Če je volilni imenik javna listina, pa to seznami članstva, ne samo borčevskih organizacij, zagotovo niso. Mnogi naši člani, ki so dobili enako pismo, se morda sploh ne zavedajo, da so bili njihovi podatki zlorabljeni,"
piše v pismu, ki smo ga prejeli in ki napoveduje prijavo informacijski pooblaščenki. "Kako se bodo, če se sploh bodo, na to potezo odzvali v vodstvu obeh akterjev in kaj si mislijo prejemniki pošte, bomo verjetno izvedeli šele po volitvah," še dodaja bralka.

V pismu borcem sta kandidata LDS Lucija Čok in Dorijan Maršič sicer med drugim zapisala, da se čutita njihova tovariša in da tako kot borci, ki so se odločili za upor, znata ločiti, kaj je prav in kaj ne. V svojem pozivu k podpori na volitvah nista pozabila omeniti niti pokojnega Janeza Drnovška.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.