Slovenija
22 ogledov

Tudi na referendum, če bo treba

Protest invalidov
1/6
Anže Petkovšek
Invalidske organizacije nad spremembe zakona, kot skrajno možnost vidijo referendum. Do zdaj pod peticijo zbrali že 20.000 podpisov.

Nacionalni svet invalidskih organizacij nasprotuje spremembam zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije, ki ga je v parlamentarno proceduro vložil poslanec Zaresa Franco Juri.

Pravijo, da zakon ruši sistem, ki deluje, in namesto voljenih predstavnikov predvideva določanje predstavnikov v Fiho s strani poslancev. V svetu Fiha hkrati ne bi smeli biti člani vodstva organizacij in zaposleni v organizacijah, funkcionarji v državnih organih in člani vodstev političnih strank.

Zbrali so skoraj 20 tisoč podpisov pod peticijo, omenjajo pa tudi možnost referenduma, če njihova akcija ne bo uspešna. Želijo,da se spoštuje načelo "nič o invalidih brez invalidov".

Komentarjev 1
  • NejaS 12:24 07.september 2011.

    Vodstvo invalidske organizacije laže! Iz Fiha se financirajo tudi druge, socialne organizacije, ne le invalidske. Zato ne gre za "odločanje o invalidih brez njih". Poleg tega ne gre za drugo kot za spremembo predstavnišva, saj imajo trenutno invalidske organizacije večino, ...prikaži več premoč. Število invalidov (hvala bogu) ne narašča, število socialno ogroženih pa, ampak oni so si Fiho privatizirali. Franco Juri nima s tem drugega, kot da je vložil nekaj v parlamentarno presojo, samo da se vodstvo invalidske organizacije šlepa na splošno nezadovoljstvo s politiko in pritiska na čustva Slovencev s slikami invalidov, ki da jim kradejo. To je laž! (P.S.: Nisem volilka Franca Jurija, niti zagovornica njegovih dejanj, samo laži ne prenesem).